10. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen 10. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası sona erdi. 39 ülkeden 319 sporcu katıldığı şampiyonada Milli sporculardan Adem Asil, atlama masası aletinde iki şampiyonluğa ulaşırken Ferhat Arıcan, paralel bar aletinde gümüş madalyaya uzandı.

Türkiye’nin İlk Dünya ve Avrupa Şampiyonu İbrahim Çolak Şampiyonayı Kaçırdı

Şampiyonda Türkiye’yi erkeklerde Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener, Hasan Bulut, kadınlarda Sevgi Seda Kayışoğlu, Bengisu Yıldız, Ceren Biner, Derin Tanrıyaşükür ve Bilge Tarhan temsil etti. Türkiye’nin ilk dünya ve Avrupa şampiyonu cimnastikçisi olan İbrahim Çolak ise geçen ay dizinden sakatlanıp ameliyat olduğu için şampiyonada yer almadı. Sakatlığı nedeniyle 2022 kadrosunda da yer alamayan İbrahim Çolak, şampiyonayı üst üste ikinci kez kaçırdı.

Adem Asil’den Tarihi Başarı

Erkekler halka aleti finalinde mücadele eden Adem Asil Adem Asil, 14.933 puanla bir kez daha Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Asil, aynı organizasyonda erkekler genel tasnifte de 84.965 puanla altın madalya kazanmıştı. Erkeklerde paralel bar aleti finalinde milli sporcu Ferhat Arıcan ise 14.933 puanla gümüş madalya kazandı.

Artistik Cimnastik Erkek Millî Takımı Avrupa İkincisi

Şampiyonada, Artistik Cimnastik Erkek Millî Takımı Avrupa Şampiyonası elemelerinde 248.262 puanla 2. olarak gümüş madalya kazandı ve Avrupa İkincisi oldu.

Milli takım sporcularının dereceleri ise şu şekilde: Ahmet Önder, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası genel tasnif elemelerinde 79.198 puanla 23. olarak finale kaldı. Finalde 78.265 puan alarak 23. oldu. Artistik Cimnastik Kadın Millî Takımı, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası elemelerinde 144.963 puanla 14. oldu. Bilge Tarhan, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası elemelerinde atlama masasında 12.766 puanla 7. olarak finale kaldı. Finalde 12.816 puanla 5. oldu. Ceren Biner, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası elemelerinde atlama masasında 12.749 puanla 8. olarak finale kaldı. Finalde 12.766 puanla 6. oldu.

Antalya İki Büyük Şampiyonaya Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Suat Çelen, Antalya’nın 2. Artistik Jimnastik Gençler Dünya Şampiyonası ve 10. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası olmak üzere 2 büyük şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirtti.

Antalya Cimnastikte Avrupa’nın Kamp Merkezi Haline Gelecek

Antalya’nın önemli bir tatil kenti olduğunu belirten Çelen, “Antalya’ya muhteşem bir cimnastik salonu yapıldı. Antalya artık cimnastikte Avrupa’nın kamp merkezi haline gelecek. Her yıl Antalya’da uluslararası organizasyonlar yapılacak. Antrenman yaparken tatil de yapabilecekler” şeklinde konuştu.

“Bu Güzel Şehri Cimnastik Merkezi Yapmak İstiyoruz”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 10. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında artistik gençler organizasyonundan sonra büyükler organizasyonuna da ev sahipliği yapmanın mutluluğu içindeyiz. Bu güzel şehri cimnastik merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

Haber: Berkay Zengin