11. Antalya Kitap Fuarı İlber Ortaylı’nın Konferansıyla Açıldı

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Antalya Kitap Fuarı “Gelecek Bilgiyle Yeşerecek” sloganıyla açıldı. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen kitap fuarı açılışına birçok isim katıldı. Açılış öncesi sahne alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando Orkestrası (ABBO) katılımcılara renkli anlar yaşattı. Fuarın açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Aydın Özer, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, onur konuğu Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yanı sıra, ilçe belediye başkanları, yazarlar, öğrenciler ve birçok kitapsever katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan fuarın açılış konferansını onur konuğu olarak davet edilen Prof. Dr. İlber Ortaylı verdi.

Antalya Kitap Fuarı’nda Olmaktan Gurur Duyuyorum

Konuşmasında Antalya’nın tarihi ve siyasi sorunlarından bahseden Ortaylı, onur konuğu olarak davet edilmesinin kendisine yapılabilecek en büyük iltifat olduğunu belirtti. Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) dolduran kalabalığa, Rusça kitaplarını Antalya Büyükşehir Belediyesinin kütüphanesine bağışlamak istediğinin müjdesini veren Prof. Dr. İlber Ortaylı, kitap ve kitap fuarlarının ülke gelişimi için çok önemli olduğunu vurguladı. Ortaylı, Antalya Kitap Fuarı’nda bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Böcek: “Sevgiyle, Cumhuriyetle ve Atatürk’le Kalın”

Antalya’daki kitap satın alma ve okuma oranlarıyla ilgili çeşitli bilgileri aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,2010 yılında Antalya’nın korsan kitap satışında ilk sırada yer alması, okur sayısının ne kadar çok olduğunu gösterdi. Biz de kitapseverleri kitapla ve yazarlarıyla buluşturmaya karar verdik. 2019 yılında fuarımızı 613 bin ziyaretçi ile kapatmıştık. Bu sefer rakamların daha yukarı çıkacağını düşünüyorum. İlkini ‘Okumak lazım’ sloganı ile gerçekleştirdiğimiz fuarımızı, bu yıl ‘Gelecek bilgiyle yeşerecek’ sloganı ile sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmasında düşünce özgürlüğünün önemine de değinen Böcek, “Sevgiyle, Cumhuriyetle ve Atatürk’le kalın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış töreninde söz alan bir diğer isim olan ATSO Başkanı Davut Çetin ise, sanat çalışmalarının artacağını, gerçek kalkınmanın akıl ve vicdanla olacağını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Haber: Serhat Yaldız ve Ulaş Nair