59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

59.Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri katıldı. Törende, Altın Portakal sahibi oyuncular Perihan Savaş ile Erkan Can’a “Onur Ödülü”, Zerrin Tekindor’a ise “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 59’uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile kapılarını sinema severlere açtı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, usta sanatçılar Perihan Savaş, Erkan Can, Nurgül Yeşilçay ve Oktay Kaynarca’nın yanı sıra yönetmenler ve oyuncular katıldı. Antalyalı sinemaseverler de töreni büyük bir ilgiyle takip etti.

Ersoy: Altın Portakal Sanat Emekçilerinin Hatırlanmasına Katkı Sağlıyor

59’uncusu düzenlenen Altın Portakal’ın her yıl uluslararası bilinirliğinin artmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Ersoy, “Bu festivalin önemli bir misyonu daha var. Sanat emekçilerinin isimlerinin hatırlanmasına, gelecek nesillere aktarılmasında da önemli bir rol oynuyor. Sinema hafızamızı yitirirsek, esas tehlike o zaman başlıyor. Hafızanın her zaman kalıcı olması ve bu isimlerin gelecek nesillere ve sanatçılara örnek olması çok çok önemli” şeklinde konuştu.

Böcek: “Altın Portakal Demek Antalya, Yeşilçam, Sinema Demek”

Tören de açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Altın Portakal demek Antalya, Yeşilçam, sinema ve bir taraftan da kortej demek. Bugün kortejimizi tamamladık ve halkımızla sanatçılarımızı buluşturduk. Şimdi ise kırmızı halıdayız, az sonra da programımız başlayacak. Daha nice 59 yıllar diliyorum. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başarı ve Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Törende, Perihan Savaş ile Erkan Can’a “Onur Ödülü”, Zerrin Tekindor’a da ‘başarı ödülü’ verildi. Erkan Can ödülünü Erdal Tosun’a ve aramızda olmayan tüm sinema emekçilere adarken Perihan Savaş da telif haklarının çıkarılmasına vurgu yaptı.  Salona hitap eden Tekindor ise, “Çok mutlu oldum. Yaşam boyu başarı ödülü deyince inanılmaz bir şey. Nasıl başıma geldi diye düşündüm. Sanatçılar çok emek verir gece gündüz çalışır. Çok şanslıyım, çok çok teşekkür ederim” dedi.

Festival programında yer alan filmlerin ve jürilerin izleyicilere tanıtıldığı gece, Mustafa Sandal’ın verdiği konserle sona erdi.

Festival Kapsamında Filmler 7 Gün Boyunca  5 Farklı Noktada Gösterilecek

1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival kapsamında 5 farklı nokta film gösteri olacak.  Festival kapsamında gösterimde olan filmler ve salonlar hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Link: https://antalyaff.com/cizelge.pdf

Haber: Adilcan Özdemir