6. SENEX Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi Başladı

6.SENEX Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi “İnsan Hakları & Kalkınma Hedefleri: Gelecekte Yaşlılara Yer Var Mı?” temasıyla başladı. Hibrit olarak gerçekleşecek kongrenin yüz yüze bölümü Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşecek.

Bu yıl 6. Düzenlenen SENEX Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü’nde başladı. Hibrit olarak gerçekleşen kongrenin teması ise, ““İnsan Hakları & Kalkınma Hedefleri: Gelecekte Yaşlılara Yer Var Mı?” olarak belirlendi. Açılış konuşmasıyla başlayan kongrede SENEX Eş Genel Başkanı Özgür Arun, Türkiye’nin hızla yaşlanan bir toplum olduğuna değinerek yerel yönetimlerin bu konu üzerinde durmaları gerektiğini belirtti.

İki Kuşak Arasında Köprü Görevi Görmek İstiyoruz

Akil Haber Ajansı’na konuşan SENEX Eş Genel Başkanı Özgür Arun “SENEX bu sene 6. kongresini düzenliyor. Bu sene temamız ‘Gelecekte yaşlılara bir yer var mı?’ sorusu etrafında şekillendi. Bu çalışmayla iki kuşak arasında bir köprü görevi görmek hedefimiz. Her sene farklı temalarla yaşlı haklarını topluma tekrar aksettirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplamda 6 Oturum ve 2 Atölye

İki gün sürecek kongre kapsamında toplamda 6 oturum ve 2 atölye düzenlenecek. İlk gün gerçekleşecek 4 oturumun başlıkları şu şekilde: “Yaşlanan Toplumda İhtiyaçlar, Hizmetler ve Haklar, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği & Sömürü, Çocuklar İçin Yaşlılık Temsilleri, Edebiyat & Yaşlanma”. Kongrenin ikinci gününde online olarak gerçekleşecek oturumlarda ise kentlerde sürdürülebilirlik ve yaşlılıkta eşitlik tartışılacak. Kongre kapsamındaki atölyelerde ise çevrenin her yaşa uygun şekilde tasarlanması noktasında içerikler paylaşılacak.

Haber: İsa Arı

Fotoğraf: Senex: Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi Twitter hesabı