7. Akdeniz Bilişim Zirvesi Gerçekleşti

7.Akdeniz Bilişim Zirvesi, 15 Aralık 2023 Cuma günü Antalya Teknokent ev sahipliğinde Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Zirve, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerini ağırladı.

“Dijital Dönüşümü Her Sektörde Yaşıyoruz”

Bilişim ve teknolojinin sadece iş dünyasını değil, aynı zamanda toplumun her alanını etkilediğinden bahseden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Eğitimden sağlığa, iletişimden enerjiye kadar her sektörde dijital dönüşümü yaşamaktayız. Bu dönüşümü anlamak ve yönetmek, geleceğe liderlik etmek demektir. Karşımda teknoloji ve bilişimin gücüyle geleceği şekillendirme potansiyeli olan bir topluluk görüyorum. Özellikle bu alana ilgi gösteren sevgili gençlerimizi burada görmek beni mutlu etti” ifadelerini kullandı.

“Antalya Teknokent Yenilikçi Girişimlere Öncülük Ediyor”

Antalya Teknokent’in 200’den fazla firmaya ev sahipliği yaptığını belirten Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “Teknokent’in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Teknokentimiz, bölgesel Ar-Ge ekosisteminin önemli bir halkası. Savunmadan yazılıma, turizmden tarıma, gıdadan sağlığa çok farklı sektörlerde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor, yenilikçi girişimlere öncülük ediyor.  Akdeniz Bilişim Zirvesi, ülkemizin bilişim hizmetlerine ifade eden önemli etkinliklerden biri” şeklinde konuştu.

‘Teknoloji ve Bilim Yüzyılı’ Teması

Akdeniz Bilişim Zirvesini bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına ‘Teknoloji ve Bilişim Yüzyılı’ temasıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, “Antalya Teknokentimizde uzay havacılık, savunma sanayii, bilişim, yazılım, tarım, turizm ve sağlık alanında son yıllarda hayata geçirdiğimiz yeni projelerimizle Türkiye’nin en iyi teknokentleri arasında vizyonumuz ve misyonumuz ile farklı bir yere sahip olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Alanlarındaki en iyi firmalara ödüllerin verilmesiyle zirve sona erdi.

Haber: Berkay Zengin

Fotoğraf: Akdeniz Üniversitesi