7. Kaleiçi Old Town Festivali Başladı

7.Kaleiçi Old Town Festivali gelenekselleşen festival kortejiyle başladı. 27 ülkeden 52 şehrin katılımcılarının yer aldığı festivalin ilk gününde, Antalya Kaleiçi Evleri Projesi tanıtımı gerçekleşti.

Amacımız İnsanlar Arasında Kültür Köprüsünü Kurmak

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Old Town Festivali’nin, yaşayan tarihi kentlerin kültürel ve tarihi mirasının korunmasında   büyük rol oynadığını söyledi. Uysal ayrıca, kentler arasında kalıcı bir insanlık ve kültür köprüsü kurulması için uluslararası etkinliklerin sürekli sağlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Old Town Festivaliyle Kaleiçi’ni Dünyayla Buluşturacağız.

Festivalin amacının Kaleiçi’nin yüzyıllardır devam eden hikayesini dünyaya anlatmak olduğu belirten Ümit Uysal, 7.yaşını kutlayan festivalle artık Akdeniz’den Balkanlara, Orta Avrupa ve Kafkasya’ya uzanan bir coğrafyada antik kentler ailesinin oluşmaya başladığını ve Kaleiçi’nin de bu ailenin merkezi konumunda bulunduğunu söyledi.

Haber: Mekin Coşkun