91.3 ÜNİFM’de Yeni Dönem Heyecanı

91.3 ÜNİ FM yeni dönemin açılışını yaptı. Atölyesi sorumlusu Suat Erdöl yeni dönemde yeni öğrencilerle çok daha heyecanlı bir şekilde yola çıktıklarını belirtti.

ÜNİFM’in yeni dönemdeki planlarından Akil Haber Ajansı’na bahseden Erdöl, “Bu sene radyo atölyesindeki arkadaşlarımıza radyo heyecanını tattıracağız. Öğrencilerimize mikrofon karşısında tecrübe aşılamak ilk önceliğimizdir. Yüzmeye çalışan bir çocuğun su yuta yuta yüzmeyi öğrenmesi gibi biz de burada bu işi öğretmeye çalışacağız. Sahaya tecrübeli mektepli kişiler sunacağız” dedi.

Eserler Bırakıyoruz

Atölye Sorumlusu Erdöl konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şu an bizler biraz daha gençlerin yaşına indik o şekilde bir yol izliyoruz ama bizim bir de geleneksel bir yapımız var onu da bozmamaya özen gösteriyoruz. Bizlerle birlikte olan herkes bu yoldan gidiyor. İnterneti oldukça iyi kullanıyoruz. Üniversitemiz sitesinden dinlenebiliyoruz ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebiliyoruz. En önemlisi podcast yapıyoruz. Bu da bizleri dünyaya taşıyor podcastin böyle güzellikleri var. Sevdiğimiz, tekrar tekrar dinlemek istediğimiz eserlere istediğimiz zaman erişebilmemizi sağlıyor. Tarihe eser bırakıyormuşuz gibi oluyor çünkü bu eserler tamamen güvence altında.”

Tiyatro, Opera ve Bale Sanatçılarını Önemsiyoruz

Yayın içerikleri hakkında da bilgiler aktaran Suat Erdöl, “Senfoni Orkestrası, Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi bizler için çok değerli kurumladır. Bu eğilimdeki sanatçılarımızı konuk etmek bizim planlarımız içerisindedir. Bizler oralara gideceğiz veya o sanatçıları radyomuzda konuk edeceğiz. Bu sektördeki kullanılan gereçleri tanıyacağız. Hem bu aletin hikayesini hem de şahsın kendi hikayesini birinci kaynaktan dinleyeceğiz” dedi.

Radyocuları Misafir Etmek İstiyoruz

Radyo atölyesi olarak çeşitli projelerinin olduğunu belirten Erdöl, “Buraya radyocuları çağırıp, radyo günleri yapmak istiyoruz. Konferans salonunda yapılacak bir söyleşinin ardından radyo atölyesinde workshop yapılsa, ardından canlı yayına geçilse ve misafirimiz sunucu olsa. Bunun keyifli ve verimli geçeceğini düşünüyoruz. Böylelikle öğrencinin konsantrasyonunu arttırmayı planlıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: İsa Arı