98. Yıla Özel 98 Eser

Antalya’nın Kepez ilçesinde DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nde 98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi açıldı.

Kepez Belediyesi’nin katkıları ve ressam Zübeyde Özsoy Yavuz’un küratörlüğünde 29 Ekim’e özel düzenlenen ‘98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi’ kapılarını ziyaretçilere açtı. Cumhuriyetin 98. yılına özel olarak Türkiye’nin farklı illerinden 98 sanatçıya ait 98 eser yer aldı. Her yıl düzenlenen sergiye bu yıl da ilgi yoğundu. Serginin açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ve sanatsever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını ressam Zübeyde Özsoy Yavuz, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıl dönümünü anlamlı bir sergiyle kutlamanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, “Her milli bayramı sanat ve kültürle taçlandırmak, böylesi bir derinlik kazandırmak istiyoruz. Biz her yıl Cumhuriyet Bayramı’nda o yıl kaçıncı yılı ise o kadar eserle özel bir sergi hazırlıyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 98. yılı olduğu için ‘98. yıla özel 98 eser’ ismini verdik” dedi.

Sergiye oluşturduğu enstalasyonla katılan ve eserleri sergilenen Nurhan Karataş, eserleri ve sergiyle ilgili konuşarak, “Bu gördüğünüz bütün sergi eserleri bana ait. Hepsi eskilerden, anılardan kalma. Sergilediğim perde eserinin motiflerinde eski Anadolu motifleri görünebiliyor. Bu perde de babaannemden bana kalma. Ben de bir düzenleme yapmayı düşündüm 3 yıl önce, Cumhuriyet zamanından literatürleri tarayıp çıktılarını aldım; eski eşyalar ve motifleri buldum ve enstalasyon çalışması yaptım. Bu çalışmayı pandemi dönemi yüzünden gerçekleştirememiştim fakat Cumhuriyetimizin 98. yılına denk gelmesi çok güzel oldu” ifadelerini kullandı. ‘98. Yıla Özel 98 Eser’ sergisi 28 Şubat 2022’ye kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haber- Fotoğraf: Eren Baykar