Türkan Saylan 86. Doğum Gününde Antalya’da Anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, 86. doğum gününde Antalya Konyaaltı Atatürk Parkı’nda bulunan anıtı önünde anıldı. Dernek üyeleri, bursiyerler ve sevenleri anıta çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu.

ÇYDD Antalya Şubesi yöneticilerinden Fatma Yazgan, katılımdan dolayı herkese teşekkür ederken, Türkan Saylan’la olan hatıralarından bahsetti. Törende yaptığı konuşmada Yazgan: “Türkan Hocanın adını ilk kez TRT Radyolarında duyduğumda, Afrika’ya cüzzamla mücadele etmek için giden bir Türk hekim olduğundan bahsediyorlardı. O zamanlar ben çocuk sayılabilecek bir yaştaydım. Onun cesaretine ve azimliliğine hayranlık duymuştum. Benim yaşım büyüdükçe O’nun çalışmaları, mücadelesi de büyüdü ve bir noktada hayat bizi aynı safta buluşturdu. Bugün onun adını yaşatan insanlar olarak, daha fazla Türkan Saylan’lara ihtiyaç duymaktayız. Onun bilincinde, onun hatırasıyla beraber emanetini en ileriye taşımak bizlerin görevi” şeklinde konuştu.

Türkan Saylan, kız çocuklarının eğitimi, eğitimde eşitlik ve toplum sağlığı üzerine, kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cüzzamla Savaş Vakfı ve Kardelenler Projesi gibi pek çok sivil toplum hareketlerinde ortaya koyduğu çalışmalarla hafızalara kazınmıştı.

Haber: Fatih Can Arslan ve Ezgi Kuluğ 

0

Misyon

Vizyon

İletişim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
DUMLUPINAR BULVARI KONYAALTI / ANTALYA
Tel: 0 242 310 15 30
Tel: 0 242 310 15 31