Salsa Şampiyonası Antalya’da

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Sportif Salsa Dansları Kulüplerarası 1. Etap Yarışması 11-12 Aralık tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Sportif Salsa Dansları Solo (Kadın-Erkek) & Duo Yarışması ve Karayip Dansları-Latino Show (Couple-Grup) yarışmalarında çocuk ve genç yetişkin kategorilerinde onlarca dansçı Antalya’da bir araya geldi. Yarışmalarda 13 kategoride 5 ile 70 yaş arasındaki 500 dansçı hünerlerini sergilerken, minikler ve yıldızlar kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar ödüllendirilirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Haktan Coşkun Gençlik ve Spor Kulübü iş birliğiyle Cam Piramit’te 2 gün süren yarışma sonrasında, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Antalya’da güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, dünya pistlerinde ve uluslararası arenada daha büyük organizasyonlarda da yer almak istediklerini ifade etti. Yılda 6 etap olarak düzenlenen yarışmalar sonunda kategorilerinde en çok puanı toplayan sporcular, yurt dışında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak. Fatih Haktan Coşkun Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Fatih Haktan Coşkun ise yeni sezonun ilk yarışmasını düzenlemekten heyecan duyduklarını dile getirirken yarışmaları gelenekselleştirmek istediklerini, gelecek yıllarda uluslararası yarışmalara katılmak istediklerini belirtti.

Haber ve Fotoğraf: Zeynep Sena Saydam

0

Misyon

Vizyon

İletişim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
DUMLUPINAR BULVARI KONYAALTI / ANTALYA
Tel: 0 242 310 15 30
Tel: 0 242 310 15 31