Akdeniz Öğrencileri Antalya’dan Vazgeçemiyor

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan çoğu öğrenci, uzaktan eğitimin devam etmesine rağmen Antalya’dan vazgeçemiyor. Çoğunluğu, Kepez İlçesi’ne bağlı Kültür Mahallesi’nin oluşturduğu öğrenci evlerinde konaklayan binlerce öğrenci, diğer üniversite öğrencilerinin aksine aile evine dönmeyi tercih etmiyor.

2020 yılında dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını eğitim faaliyetlerini derinden etkiledi. Ülkemizde resmi olarak ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde görülen kovid-19 vakası birçok alanı köklü bir değişime uğratırken, bunların başında da eğitim geldi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Mart itibarıyla üniversitelerin 3 hafta süreyle tatil edildiğini duyurmuştu. Açıklamanın ardından 1 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen üniversiteler eğitim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam ediyor.

“Antalya’da kalmak için çok nedenimiz var”

Öğrenci evlerinde konaklayan Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Antalya’nın sunduğu olanakları göz önünde bulundurduklarını ve bu nedenle aile evine dönmeyi tercih etmediklerini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencisi Melih Coşkun, “Antalya’da öğrenci olmak fazlasıyla avantajlı bir durum. Kendimizi geliştirebileceğimiz alanların çokluğu Antalya’da kalmamıza neden olan faktörlerden sadece bir tanesi” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Mert Gül ise, “Şehrin iklimi ve olanakları hem genel salgın süresince hem de geçici yasaklarda bizi Antalya’da kalmaya teşvik ediyor. Bu zor dönemi en güzel şekilde atlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Yaşar Soylu

0

Misyon

Vizyon

İletişim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
DUMLUPINAR BULVARI KONYAALTI / ANTALYA
Tel: 0 242 310 15 30
Tel: 0 242 310 15 31