AGC 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) idare merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, AGC Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le birlikte çok sayıda gazeteci ve gazetecilik bölümü öğrencisi katıldı.

Gazetecilik mesleğine dair konuşmaların yapıldığı programda ilk sözü alan AGC Başkanı İdris Taş, 10 Ocak gününü bayram olarak kutlamak istediklerini belirtti.

AGC Olarak Sorunların Çözümü İçin Çalışıyoruz

Gazetecilerin ve gazetecilik mesleğinin yaşadığını sorunlara değinen İdris Taş, “Geçmişten bugüne gazetecilik mesleğine getirilen kısıtlamalara rağmen hala mesleğini icra eden meslektaşlarımı selamlıyorum. Gelinen noktada gazete maliyetleri en yüksek düzeye çıkmış durumda. Uydu fiyatları dolar üzerinden belirleniyor. Gelirlerin giderleri karşılamadığı bir noktadayız. Biz de bu sorunlara çözüm bulmak, gazetecilerin sorunlarını en aza indirgemek için AGC olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı: Gazetecilere Hassasiyetlerini Korudukları İçin Minnettarım

Basının dördüncü gün olduğunu hatırlatarak söze başlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise, “Kamu görevi olarak görülen bu meslekte adil olmak çok ince ve zor bir iştir. Basın özgürlüğü demokrasi ile doğru orantılıdır. Basının özgür olmadığı bir yerde demokrasiden söz etmek pek mümkün değildir. Öte yandan turizm kenti olan Antalya’da, turizmi olumsuz etkilememe hassasiyetlerini korudukları için basın mensuplarına teşekkür ederim. Acı ve tatlı her olayın bizlere ulaşmasında en büyük etken olan gazetecilerimizin gününü kutlar, halkım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Böcek: Gazetecilere Teşekkür Borçluyum

Halkın sorunlarını ve şikayetlerini görünür kıldıkları için gazetecilere teşekkür borçlu olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Şehrimizdeki eksikleri, rahatsızlık verici durumları gündeme getiren, kamuoyunun sesi olan gazetecilere teşekkür borçluyum. Gazetecilerin büyük sıkıntıları var. İnşallah en kısa zamanda düzelmesi temennisiyle gününüzü kutluyorum” dedi.

Gazeteci Haluk Özsevim’e ve Pınarlar Grup Yöneticilerine Teşekkür Plaketi

Etkinlikte, AGC 2021 yılı Basın Ödülleri törenin düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan AGC üyesi gazeteci Haluk Özsevim’e ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinin sponsorları arasında yer alan Pınarlar Grup yöneticilerine plaket verildi. Yapılan yardımların hiçbirini karşılıksız bırakmadıklarını vurgulayan Başkan İdris Taş, desteklerin AGC’nin emin ellerde olduğunu tekrardan gösterdiğini belirterek tüm destekçilere teşekkür etti.

Haber: Taha Yasin Kaya