Akdeniz İletişim Efsane Müzisyen Barış Manço’yu Andı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Barış Manço’nun 78. doğum yılına özel anma etkinliği gerçekleştirildi.

Akdeniz Reklamcılar Derneği ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile Barış Manço’nun 78. doğum yılına özel anma etkinliği gerçekleştirdi.

Manço’nun sevenlerinin bir arada olduğu etkinlik, Senem’s Müzik Küçükler Korosu’nun gösterisiyle başladı. Gösteride Barış Manço’nun en sevilen şarkılarını söyleyen minikler, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Etkinliği şenlendiren bir diğer ekip ise otizmli bireylerden oluşan ZİÇEV Orkestrası oldu.

Düzenlenen etkinliğe Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğlu Batıkan Zorbey Manço, sanatçı Cahit Berkay ve yakın çevresi çevrimiçi katılım sağlayarak Manço ile ilgili anılarını anlattılar.

“Çocukları Küçük Birer Vatandaş Olarak Tanımlardı”

Lale Manço, Barış Manço’nun çocuklara olan sevgisine vurgu yaparak onun her zaman çocukları “küçük birer vatandaş’’ olarak gördüğünü söyledi. Ayrıca Lale Manço, yediden yetmişe herkesin gönüllerinde yeri olan sanatçının doğum gününde büyük bir değer olarak anılmasından mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

“Barış Manço Gelmiş Geçmiş En İyi İletişimcidir”

Lale Manço, sözlerini iletişim fakültesi öğrencilerine seslenerek şöyle noktaladı:

“Barış bana göre gelmiş geçmiş en iyi iletişimcidir. Tüm yeteneklerini, Enstrümanlarını, müziğini, sözlerini, ellerini, yüzüklerini, kıyafetlerini ve yaptığı televizyon programlarını iletişim için kullanmıştır.”

“Her Zaman Şarkılarıyla Çocukların Hayatlarına Dokunmaya Devam Edecek”

Manço’nun en yakın arkadaşlarından biri olan müzisyen Cahit Berkay, çocuklara yönelik şarkıların pek fazla yapılmadığını, yapılan şarkıların da çocukların eşlik edemeyeceği şarkılar olduğunu vurgulayarak, “Barış’ın çocuklara olan sevgisi bambaşkadır. Barış çocukların kapasitesine uygun şarkılar yapmayı uzun yıllar evvel düşünmüştür, bu da Barış’ın ne kadar dikkatli olduğunun, sanata ve çocuklara ne kadar çok önem verdiğinin göstergesidir” dedi.

Berkay, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Barış bedenen aramızda yok ama ruhuyla, şarkılarıyla bugün de var ve yarın da var olacaktır. Hep çocuklarımızla olacak ve onların hayatlarına bir şekilde dokunup mutlu olmalarını sağlayacak.”

Anma etkinliği öğretim görevlisi Gülcihan Babayeva ve öğrencileri Aykan Ayyıldız ile Barış Aktaş’ın, Manço’nun efsaneleşmiş şarkılarını seslendirmeleriyle sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: Majd Bido, Bahar Dalkılıç