Akdeniz İletişim Fakültesi Ödüllere Doymuyor

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, bu yıl yedincisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda katıldıkları özgün içeriklerle ödülleri topladı. Ödül kazanan öğrencileri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı kabul etti.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, bu yıl yedincisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan 3 ödül alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yarışma kapsamında ürettikleri özgün içeriklerle Televizyon Programı dalında “Sağlık Turizmi” isimli çalışmasıyla ikinci olan Murat Işıklı ve Feyza Evsek, Radyo Belgesel dalında “Emine’nin Penceresinden Pandemi” isimli projesiyle birinci olan Javidan Afendiyev ve Televizyon Kısa Film dalında “Bilardo” isimli çalışmasıyla ikinci olan Ecem Anay’ı Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda kabul etti.

Yarışmalara Katılan Öğrenciler Önemli Kazanımlar Elde Ediyor

Yarışmada ödül alan öğrencilerle ve hocalarla sohbet eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Geleneksel medya ile yeni medya düzeni arasında önemli değişikliklerin gerçekleştiği yıllar içerisindeyiz. Değişen medya düzeni birçok anlamda gazeteciliği de televizyonculuğu da ve hatta sinemayı da değiştirerek dijital medyaya eviriliyor. Sizleri farklı bir gelecek bekliyor. Bizler de üniversite olarak sizleri geleceğe hazırlayan eğitimler vermeye çalışıyoruz. Siz gençler de hem geleneksel medya alanında hem de yeni medya düzeninde yapacağınız çalışmalarla çağı takip eden ve hatta yenilikler geliştirerek bu alanlarda öncü gençler olmalısınız. Sizden daha çok şeyler bekliyoruz. Yolunuz açık olsun. İnşallah sizin de Netflix gibi platformlarınız olur” diye konuştu.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na katılan öğrencilerin önemli birikim ve kazanım elde ettiklerini vurgulayan Özkan, birçok yarışmada olduğu gibi bu yarışmada da üniversite öğrencilerinin hem mesleki anlamda hem öğrencilik anlamında güzel değerler kazandıklarını belirtti. Rektör Özkan, “Yarışmalara katılıp ödül kazanan tüm öğrencileri ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi hocalarını tebrik ediyorum. Başka yarışmalarda da güzel ödüller kazanmanız dileğiyle, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

“Öğrencilerimiz Emeklerinin Karşılıklarını Aldılar”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Ebren “Pandemi sonrasında Fakültemizin ışığı tekrar yanmaya başladı. Ödül kazanan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizi çok gururlandıran bir süreç. Öğrencilerimiz uzun zamandır çalışıyorlar ve emeklerinin karşılığını aldılar. Umuyorum bundan sonra bu başarılar devam edecek” diye konuştu.

Türkiye’de ki 121 Üniversiteden Bin 300 Eser Yarıştı

Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan 121 üniversiteden bin 300 eserin katıldığı yarışmanın finalinde 154 eser yarışırken, 15 farklı kategoride ödül dağıtıldı. 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında bu yıla özel “Güzel Türkçe” kategorisinde de ödül verildi.

Haber: ALİ DEMİR