Akdeniz İletişim Sanat Kurumlarıyla Birlikte Çalışacak

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları ve Üniversite FM Genel Koordinatörü, Antalya’daki sanat kurumlarını ziyaret ederek öğrencilerin etkinliklerde yer alabilmeleri için harekete geçti.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşad Güdekli ve Doç. Dr. Sibel Hoştut ile Akdeniz Üniversite’sinin radyosu olan Üniversite FM’in Genel Koordinatörü Suat Erdöl, Antalya’daki sanat kurumlarından Antalya Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nı ziyaret etti. Ziyarette başta Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin bu kurumlarda gerçekleştirilen etkinliklere katılabilmesi konusu olmak üzere diğer işbirlikleri de gündeme getirildi.

Antalya Devlet Tiyatrosu İş Birliğini Kabul Etti

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü oyuncu Alpay Aksum ile görüşen iletişim fakültesi üyeleri, sezonluk oyunların tanıtımı ve üniversite öğrencilerinin tiyatrosu oyunlarına nasıl yönlendirileceği konuları üzerine konuştu. Aksum, üniversite ve öğrenciler ile yapılacak iş birliğinden memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Akdeniz İletişim Devlet ve Opera Baleye Destek Verecek

Doç. Dr. Ayşad Güdekli, Doç. Dr. Sibel Hoştut ve Suat Erdöl sonrasında, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş ile bir araya geldi. Üniversite ile yapılacak iş birliğinin amacına ulaşmasını dilediğini belirten Ulutaş, “İlerideki tüm etkinliklerimizin tanıtımlarında sizleri yanımızda görmek bizleri fazlasıyla mutlu edecek” dedi. Güdekli de, üniversitenin televizyonu ve radyosu ile tanıtımlar yaparak sanat ve sanatçıya destekte bulunacaklarını belirtti.

Halka İlişkiler Öğrencileri Tanıtım Yazıları Yazacak

Halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin sunumlarında Antalya Devlet Opera ve Balesi kurumunu ele aldığını söyleyen Hoştut, sanat kurumlarının sorunlarının neler olduğu konusunda tecrübe sahibi olduklarını ve çözüm için burada bulunduklarını ifade etti. Hoştut ayrıca, Antalya Devlet Opera ve Balesi Halkla İlişkiler biriminden gelecek olan haftalık tanıtım yazılarının radyo aracılığı ile seslendirilerek yayına verme kararı aldıklarının haberini de verdi.

Senfoni Orkestrasının Haftalık Konser Tanıtımları Gerçekleştiriliyor

Son olarak ise, Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nı da ziyaret ederek görüşmeler yapıldı. Senfoni Müdürü Keman Sanatçısı Adil Özpınar, bahar döneminde yapılacak olan konserlerin heyecanını şimdiden yaşadıklarını belirtti. Üniversite FM Koordinatörü Erdöl de, yaklaşık olarak üç yıldan bu yana en düzenli konser tanıtımlarını Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sanat kurumlarına yapılan ziyaretlerde sanatçılar, sanatlarını icra ettikleri salonların onlara uygun olmadığını belirtirken salgının olumsuz etkilerinin sanatlarına etki etmeye devam ettiğini, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin de desteği ile Antalyalı sanatseverlerin ilgisinin artmasını umduklarını söylediler.

Haber: Neslihan Memiş