Akdeniz Üniversitesi Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Coşkuyla Kutladı

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Valiliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonlara büyük bir coşkuyla katılım sağladı.

Antalya Valiliği tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katılan Akdeniz Üniversitesi, bayramı büyük bir coşkuyla kutladı. Üniversitenin Sualtı Topluluğu, Konyaaltı Sahili’nde gerçekleşen Tekne Korteji sırasında denizin üzerinde dev Türk bayrağı açarken Havacılık Topluluğu ise Konyaaltı Kaleiçi Marina’da düzenlenen paramotor ve yamaç paraşütü gösterileriyle izleyenleri mest etti. Diğer taraftan Dağcılık ve Kaya Tırmanma toplulukları, Konyaaltı falezlerinden ip inişi ile Türk bayrağı açtı.

Gösterileri ilgiyle takip eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve vatandaşlar gösterilere alkışlarla eşlik ederken cep telefonlarıyla o anları ölümsüzleştirdi.

“Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin Gelişimi” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin Gelişimi” söyleşisi yapıldı. Söyleşi, BESYO kurucu müdürü emekli Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sedat Muratlı ve Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Kamil Özer tarafından çevrimiçi söyleşi şeklinde gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan söyleşi programında, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının tarihsel gelişimi ele alınırken Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar beden eğitimi ve spor bilimlerinin gelişimi incelendi.