Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğrencilerinin Yurt Dışı Başarısı

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde yurt dışında çeşitli kategorilerde düzenlenen çevrimiçi yarışmalara katılarak önemli başarılar elde etti. Antalya’nın tek çocuk arp sanatçısı Ebru Su Çubukçu 3’üncülük, Keman Sanat Dalı öğrencisi Gülben Vezne ile Müzik Bölümü Sanat Dalı öğrencisi Yunus Çakır ise katıldıkları yarışmalarda 2’ncilik ödülünün sahibi oldular.

Başarı sağlayan öğrencilere düzenlenen törenle teşekkür belgelerini veren Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Atilla Kadri Şendil, “Üniversitemizi ve okulumuzu gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konservatuar Keman Sanat Dalı öğrencisi Gülben Vezne, Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da yapılan yarışmada 2’ncilik ödülünü kazanırken, Müzik Bölümü Sanat Dalı öğrencisi Yunus Çakır ise çevrimiçi olarak düzenlenen ‘Vivaldi’ye Dördüncü Aranıyor’ yarışmasında 49 kemancı arasından 2’nci seçildi.

Antalya’nın Tek Çocuk Arp Sanatçısına Ödül

Arp bölümü öğrencisi ve Antalya’nın tek çocuk arp sanatçısı olan Ebru Su Çubukçu da Moskova’da gerçekleşen Arp Yarışması’nda rakiplerini eleyerek 3’üncü oldu. Müzikle küçük yaşta tanışmasının babasının yönlendirmesiyle gerçekleştiğini söyleyen Çubukçu, “İleride hem dünyaca tanınan bir sanatçı hem de üniversitemizin rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan gibi başarılı bir plastik cerrah olmak istiyorum. Arp çalışmalarım disiplinli çalışmama destek vererek eğitimime de katkı sağlıyor” dedi. Başarılı Arp sanatçısı Çubukçu, yarışmaya hazırlanırken zorlu bir süreçten geçtiğini, başarılı olduğu için de kendisiyle gurur duyduğunu belirtti.

Haber: Tutku Tuğçe Şahin