Mimarlık Fakültesi’nin Konuğu İç Mimar Ayça Sarı Verkaya Oldu

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, “Yarıyıl Etkinlikleri” kapsamında iç mimar Ayça Sarı Verkaya’yı ağırladı. Verkaya, söyleşide mimarlık fakültesi öğrencilerine teknik ve tasarımsal tavsiyelerde bulundu.

Diş Klinikleri Sağlık Turizmine Dönüştü

“Dental Klinik Sektöründe Fonksiyonel Çözümler ” başlıklı söyleşide iç mimar Ayça Sarı Verkaya, ‘‘Diş sektöründe özellikle son zamanlarda Türkiye‘yi tercih eden turistlerle beraber kliniklerde daha fonksiyonel tasarımlara başvuruldu’’ dedi. Bu doğrultuda diş kliniklerinde hastaların vakit geçirebilecekleri; spor salonları , eğlence salonları, mini bar ve havuz gibi mekanların da tasarımlara eklendiğini belirtti.

Verkaya, ayrıca klinik sektöründeki tasarımlarda engelli bireylerin unutulmaması ve bu konuda çalışmalar yapılması yönünde öğrencilere mesleki tavsiyelerde bulundu.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Kaynakçı Elinç, katılımından dolayı Ayça Sarı Verkaya ‘ ya teşekkürlerini iletti. Etkinlik çiçek takdimiyle sona erdi.

Haber: Ezgi Kuluğ