Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Akademik Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda, Dekan Prof. Dr. Figen Ebren, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sibel Hoştut ile birlikte fakülte akademisyenleri yer aldı. Faaliyet raporunun sunulmasının ardından Prof. Dr. Ebren, fakülte hocalarına verdikleri katkılar için teşekkür ederken, öğrenci anketleri sonucu “En İyi Eğitici” seçilen öğretim üyelerine başarı belgesi takdim etti.

Ebren: Veda Etme Fırsatı da Bulabildiğim İçin Mutluyum

Emekli olacağı için katıldığı son toplantıda hocalarına, arkadaşlarına veda etme fırsatı da bulabildiği için çok mutlu olduğunu belirten Dekan Vekili Figen Ebren, “Fakültemizin 2022-2023 eğitim öğretim yılı, akademik kurul toplantısına katılan öğretim üyelerimize, öğretim  görevlisi ve araştırma görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Yıl boyunca öğrencilerimize katkı sağlamak için ürettiler, emek verdiler ve vermeye de devam edecekler. Herkese bundan sonraki akademik hayatlarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Kurumsal Akreditasyon Programı Kriterleri Dikkate Alındı

Akademik Kurul Toplantısı’nda faaliyet raporunu sunan dekan yardımcısı Doç. Dr. Sibel Hoştut, 2022- 2023 Akademik Yılı’nın, “Kurumsal Akreditasyon Programı” kriterleri dikkate alınarak ve araştırma, planlama, uygulama ve kontrol döngüsü takip edilerek geçirildiği belirtirken, “Eği̇ti̇mi̇n kali̇tesi̇ni̇ tescil etmek ve kali̇teni̇n sürdürülebi̇li̇rli̇ği̇ni̇ sağlamak amacıyla başlatılan akredi̇tasyon çalışmaları kapsamında Radyo Televizyon ve Sinema bölümümüz İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından akredite edildi” şeklinde konuştu.

Memnuniyet anketleri, değişim programları ve staj süreçleri başta olmak üzere bir çok konuya değinen Hoştut, “Öğrenci, mezun ve öğretim üyesi memnuniyet anketlerinin sonuçlarının yanı sıra danışma kurulları ve dış paydaşların görüşleri doğrultusunda birçok uygulama ve ihtiyaç duyulan alanlarda iyileştirmeler yapıldı. Bölüm müfredatları Danışma Kurulları ile istişare edilerek güncellendi, çevrimiçi mezunlarımızla yapılan görüşmelere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi ve staj konusunda çok sayıda bağlantılar kuruldu. Erasmus kapsamında ise yapılan yeni anlaşmalarla öğrencilere daha fazla ülke ve program tercihi seçeneği sunuldu” ifadelerine yer verdi.

Kalite Güvence Sistemlerini Uygulayarak Devam Etmeyi İstiyoruz

Önümüzdeki eğitim- öğretim yılı için yine aynı kalite güvence sistemlerini uygulayarak devam etmeyi planladıklarını belirten Doç. Dr. Hoştut, “Programlarımız, yeni öğrencilerin fakültemizi tanımaları ve öğretim üyeleriyle iletişim kurmalarını kolaylaştıracak oryantasyon programıyla başlayacak ve çeşitli eğitim faaliyetleriyle devam edecektir” dedi.