Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Demirören Haber Ajansı’na Ziyaret

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi yönetimi, öğretim üyeleri ve öğrencileri, Demirören Haber Ajansı (DHA) Antalya Bölge Temsilcisi Salih Uçar’ı ziyaret etti. Ziyarette, Dekan Vekili Prof. Dr. Figen Ebren, Dr. Öğretim Üyesi Gülten Adalı ve Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman ile birlikte farklı bölümlerden öğrenciler yer aldı.

DHA Antalya temsilcisi Salih Uçar, ajansın işleyişinden bahsederken, üniversite/ sektör işbirliğiyle yapılabilecek projeler de masaya yatırıldı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Uçar, çalışmak isteyen gazetecilik öğrencilerinin mutlaka staj yapmasını gerektiğini vurgularken iş hayatına başlamadan önce edinilecek deneyimin öneminden bahsetti.

Tek Bir Alanla Sınırlı Kalmayın

Öğrencilere ana uzmanlık alanlarının haricinde mutlaka bir uzmanlık alanı daha kazanmaları gerektiğini söyleyen Salih Uçar, CV incelerken nelere dikkat ettikleri noktasındaysa “CV’lerde ehliyetin olması bizim için çok önemli. Fotoğraf çekimi yanında kamerayı iyi kullanan kişileri tercih ediyoruz. Yabancı dili olan kişi her zaman bir adım öndedir. Temel şeylerin yanına ne katarsanız bizim tercihimiz sizden yana olur” ifadelerini kullandı.

Aramızda Akdeniz Üniversitesi’nden Çalışma Arkadaşları Olsun İstiyorum

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ile DHA Antalya temsilciliği arasındaki staj ve iş imkânı olanaklarına da değinen Uçar, “Yaz döneminde stajyer alımı yapacağız. Stajyerlerin aktif bir şekilde sahada olmasını sağlayacağız. Öte yandan ben aramızda bizim kendi üniversitemizden çalışma arkadaşlarımız olsun istiyorum. Bunun şartlarını iyi oluşturmakla beraber onları mesleklerinde hep bir adım daha öne taşımak için elimizden geleni yapmak bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

İyi Bir Donanıma Sahip Olursanız İşsiz Kalmazsanız

Öğrencilerin sektörde iş bulma olanakları hakkında değerlendirmelerde bulunan Uçar, “Okuldan biraz donanımlı ve hazırlıklı gelirseniz biz de size fırsat tanırız. Sizi mesleğe daha erken kazandırırız. İşsizlik konusunda korkmayın. Birçok dergi ve internet sitesi eleman arıyor ama bulamıyor. Alanınızla ilgili eğitimleri tamamladıktan sonra işsiz kalmanız gibi bir durum söz konusu olmayacaktır” dedi.

Haber: Ezgi Kuluğ

Fotoğraf: Yağız Kendil ve DHA