Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Ödül

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Fırat Tunçkaya, 4 üniversitenin ortak olduğu DIVE Erasmus+KA2 Projesi kapsamında düzenlenen Logo Tasarım Yarışması’nda birinci oldu.

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Karlstad Üniversitesi, Berlin Teknik Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nin yürüttüğü DIVE Erasmus+KA2 Projesi kapsamında, Logo Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı. Yarışamada birinci olan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi Fırat Tunçkaya, yarışmaya gönderdiği logonun yapmış olduğu ilk logo tasarımı olduğunu ifade etti.

Fırat Tunçkaya Akil Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, birincilik beklemediğini fakat aldığı ödülün kendisine özgüven kaynağını olduğunu belirterek grafik tasarım anlamında daha da ileriye gitmek istediğini, hayalinin kendi ajansını kurmak olduğunu dile getirdi.

Tunçkaya, yarışmaya nasıl hazırlandığı konusunda da bilgi vererek şunları söyledi: “Ben bu yarışmanın olduğunu Zuhal hocamız tarafından öğrendim ve katıldım. Açıkçası kazanacağımı da düşünmüyordum. Yarışmayla ilgili biraz araştırma yaptım, kafamda birkaç parça birleştirdim ve bu şekilde logoyu ortaya çıkardım. Bugüne kadar yaptığım ilk tasarım ile ödül almak beni ayrıca motive etti. Bundan sonra bu tarz yarışmaları takip ederek katılmaya çalışacağım. Çünkü bu ödül bana bir özgüven kazandırdı. Sadece üniversite geneli değil, farklı yarışmalara da katılma hedefim var. Grafik konusunda kendimi daha da geliştireceğim. Bu ödülden sonra kendimi bir yolun başlangıcında gördüm. Okulumun bitmesine az kaldı. Bitince aynı seviyede kalmak istemiyorum. Daha da başarılı olmak istiyorum.”

Yarışmalara katılmak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Fırat Tunçkaya, öğrenci arkadaşlarına kazanamayacaklarını düşünerek motivasyonlarını düşürmemelerini önererek “Sonuçlar hiç belli olmuyor. Ben de öyle düşünüyordum ama kazandım. Bu yarışmalara katılsınlar, çıkardıkları logo kötü bile olsa o yarışmada yer alsın. Bu kendileri için bir deneyim olacaktır” şeklinde konuştu.

Haber: Altuğ Gömleksiz