Akdeniz Üniversitesi Motosiklet Topluluğu Cumhuriyetin 100. Yılını Kortejle Kutladı

Akdeniz Üniversitesi Motosiklet Topluluğu, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını anmak için kortej oluşturdu.

Saat 10.30’da Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde buluşan topluluk üyeleri, saat 12.00’da Konyaaltı Belediyesi önünde kortej sorumlusu Selçuk Güleç’in ekibine katıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in işaretiyle başlayan kortej, Konyaaltı Belediye Binası önünden Muratpaşa Belediye Otoparkı’na kadar toplamda 15 sürdü.

Yurttaşlardan Alkışlarla Destek

Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayraklı tişörtlerle sürüşe katılan motosiklet sürücülere çevredeki yurttaşlar da alkışlarla destek verdi.

Duygularını Akil Haber Ajansı’na anlatan Akdeniz Üniversitesi Motosiklet Topluluğu Başkanı Kerim Işıldak, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlanmasına istinaden bu anlamlı ve kutlu günde bir kortej düzenledik ve motorcu dostlarımızla birlikte keyifli bir sürüş gerçekleştirdik. Milli duygularımızı kabartan bu sürüşe katılan tüm motorcu arkadaşlarımıza sevgilerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kortej sorumlusu Selçuk Güleç ise, “Üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar kolayca kazanılmamış, binlerce insan bu uğurda canını feda etmiştir. Bu büyük kurtuluş mücadelesini hatırlamak adına milli bayramlarımızı hakkıyla kutlamak ve bu coşkuyu yeni nesillere aktarmak çok önemlidir. Bizler de motosiklet sürücüleri olarak bu bayramların tüm coşkusunu hissetmek ve hissettirmek adına motorlarımıza bayraklarımızı asarak sürüş etkinlikleri düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte son buldu.

Haber: Emre Kaya