Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu Unutmadı

Ege Üniversitesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vefatının yedinci yılında Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından anıldı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 2015 yılında çıkan kavgada hayatını kaybetmişti. Çakıroğlu, Akdeniz Üniversitesi Hukuk ve Kültür Topluluğu, Akdeniz Tıp Topluluğu, Bilinçli Gençler Topluluğu ve Avrasya Araştırmaları Topluluğu’nun ortak düzenledikleri yürüyüş ile anıldı.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüş Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Yakut Çarşısı önünden başlayarak, Edebiyat Fakültesi önünde son buldu.

“Yaşasaydı Fikri Hür, Vicdanı Hür Nesiller Yetiştiriyor Olacaktı”

Yürüyüşün ardından, Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Ferhat Aksoy, bir basın açıklaması yaparak, Çakıroğlu’nun sorumluluk sahibi bir öğrenci olduğunu belirtti. Aksoy, “Tarih bölümünde akademisyen olmak istiyordu. Yaşasaydı belki bugün Akdeniz Üniversitesi’nde akademisyen olacaktı. Vatanına, milletine sadık, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiriyor olacaktı. Fakat ülkemizi bölmek isteyenler tarafından şehit edildi” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından lokma ikram edilmesiyle, anma etkinliği sona erdi.

Haber: Altuğ Gömleksiz ve Gülperi Tibin