Akdeniz Üniversitesi’nde 114 Akademisyen Biniş Giydi

Akdeniz Üniversitesi’nde 2023 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri için “Akdeniz Üniversitesi Akademik Töreni” gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen törende 114 akademisyen biniş giydi.

törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekilleri Hilmi Durgun, Aykut Kaya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tatar, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Rektör Özkan’dan Akademisyenlere Teşekkür

2023 yılında Akdeniz Üniversitesi’nin gelişimi adına gerçekleşen projelerde katkı sunan akademisyenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Ortaya koydukları birçok hedefin geçen süre zarfında olgunlaştığını ve hedeflerine adım adım yaklaştıklarını ifade eden Rektör Özkan, “İlk amacımız, çalışanın yetkilendirildiği ve daha çok çalışmaya teşvik edildiği bir sistem oluşturmaktı. Bunun için büyük bir konsensüsle ve YÖK’ün onayıyla akademik yükseltme ve atama kriterlerimizi gözden geçirdik. Sadece araştırma sayısı değil, kaliteli araştırma yapılması için de kriterler getirdik. Başarı çıtasını yükselttik. Bu konuda önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Bunu biraz önce izlediğimiz videoda da gördük. Bu çalışmaların olumlu etkisiyle öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısı ve niteliği oldukça arttı. Uluslararası alanda üniversitemizin yayın sayısı son 1 yılda yaklaşık yüzde 10 oranında artmıştır. Ancak nicelikten daha önemlisi nitelikli ne kadar yayın ürettiğindir.  Bu kapsamda bilimsel bilginin kalitesinin bir ölçüsü olarak Web of Science Q1 ve Q2 etki faktörlü dergilerdeki yayın sayıları ve etki faktör ortalamaları Türkiye ve Dünya ortalamalarının üzerine çıkmıştır. Bu başarılar üniversitemizde geliştirmeyi hedeflediğimiz araştırma ikliminin yüksek düzeyde karşılık bulduğunun bir göstergesidir. Bu iklimin devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şehitler Anıldı

Konuşmasında şehitleri anan Özkan, “Türkiye güçlü olsun ki, topraklarımıza uzanan hain eller ülkemize uzanamadan sınır ötesinde kırılsın. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın. Ruhları şad olsun. Çünkü biz bugün huzur ve güven içinde yaşıyor ve bilimsel çalışmalar yapabiliyorsak bunu Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle geçen gün şehit verdiğimiz 12 canımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anmak istiyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bugün bize düşen çalışmak, daha çok çalışmaktır. Şehitlerimize olan can borcumuzu ancak Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü kılacak çalışmalar yaparak ödeyebiliriz” şeklinde konuştu.

Vali Şahin Ömer Özkan’ı Kutladı

Törende konuşma yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin,        Akdeniz üniversitesi eğitimde ve bilimde öncü üniversitesi olmaya akademik kadrosuyla adım adım yaklaşmakta. Devletimizin desteği ile biz de Antalya Valiliği olarak elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Türk biliminde önde gelen bilim adamlarımızdan Ömer Özkan’ın başarılarını ve tüm akademisyenlerimizin azmini tebrik ediyor, devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Binişlerin giyilmesinin ardından akademisyenlerin ailelerinin de katıldığı toplu fotoğraf çekimiyle Tören sona erdi.

Haber: Gamze Ateş, Gamze Nur Alakuş, İsa Arı