Akdeniz Üniversitesi’nde Kuran’ı Kerim Ziyafeti

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde Antalya İl Müftülüğü’nün öncülüğünde “Kuran Ziyafeti” etkinliği düzenlendi.

Çeşitli konulardaki program ve konferansa ev sahipliği yapan Akdeniz Üniversitesi’nde, TRT’de düzenlenen Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finalistlerinin katılımıyla “Kuran Ziyafeti” etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Antalya İl Müftüsü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkımıza Kuran’ı Kerim’i Sevdirmek ve Okumaya Teşvik Etmek İstedik

Akil Haber Ajansı’na konuşan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “Ramazan ayında yayınlanan Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması birincileri Antalya’da bir seminerdeydi. Duaların en çok kabul olduğu bu cuma gecesinde, Kuran-ı Kerim in ruhlara manevi huzur sağlayan sesinin yankılanmasını istedik” dedi.

Programın Antalya’nın en büyük camisinde yapılmasından ve yoğun katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirdikten sonra Yalçınkaya, “Kuran’ın tane tane ve güzel okunmasıyla ilgili ayet vardır. Biz de biraz bunu uygulamak biraz da halkımıza Kuran’ı Kerim’i sevdirmek, güzel okumaya özendirmek amacıyla bu programı düzenledik” ifadelerine yer verdi.

Böyle Bir Atmosfer Hayal Edemezdim

TRT’de düzenlenen yarışmanın birincilerinden olan Bilal Yıldırım, yoğun katılıma vurgu yaparak, “Böyle bir kalabalık hayal edemezdim. Sayın müftümüze bu denli ihtişamlı bir camide bu programın atmosferini yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Müftüye Teşekkür

Halk tarafından da yoğun ilgi gören program hakkında değerlendirmelerde bulunan bir vatandaş ise, “Kuran’ı Kerim ziyafeti bizim manevi duygularımızda ciddi olumlu etkiler bırakıyor. Akdeniz Üniversitesi’nin de çok güzel ihtişamlı ve heybetli bir camisi var. Bu programın ihtişamlı bir camide gerçekleşmesi de ayrı bir anlam kattı. Biz de küçük de olsa sevabımızı almak için bu programa katıldık. Müftümüz bu konularda ciddi manada etkin olarak yer alıyor çabalıyor. Kendisine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyor devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Taha Yasin Kaya