Akdeniz Üniversitesi’nde Tedavi Gören Asiye Taburcu Oldu

Pitbull saldırısına uğramasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmeye başlayan Asiye Ateş, taburcu edildi.

Gaziantep’te 22 Aralık günü bahçede oyun oynarken iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan Asiye Ateş, Gaziantep’te yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edilmişti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 26 Aralık’ta yapılan ilk müdahalenin ardından hayati riski atlatan Asiye yoğun bir tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık bir ay süren tedavi sürecinde kulaktaki hasarı ve yüz sinirlerine yönelik yapılan operasyonların ardından durumu iyiye giden Asiye bugün taburcu edildi.

Tamamlayıcı Operasyonlar Sürecek

Asiye Ateş’in sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yıldıray Çete, “Yüz ve baş bölgesindeki travmalar nedeniyle yaklaşık 1 ay önce hastanemizde takibe alınıp tedavisine başlanan Asiye Ateş’e bu süreç içerisinde doku eksiklikleri için doku nakilleri, sinir yaralanmaları için sinir onarımları ve kulak yaralanması için gerekli müdahaleler yapılmıştır. Erken dönem tedavisi tamamlanan hastamızın daha sonra diğer tamamlayıcı operasyonları planlanarak taburculuğu gerçekleştirilmiştir. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Buçuk Ay Sonra Kontrol Yapılacak

Asiye Ateş’in sağlık durumunu yakından takip eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, henüz dört yaşındaki Asiye ile beraber bir ay boyunca mücadele verdiklerini belirterek artık taburcu olarak ailesiyle beraber Gaziantep’e geri döneceğinin haberini verdi. Ayrıca Özkan, Asiye taburcu olsa da ara ara çeşitli ameliyatlar yapıp saçlı derisinin normale dönmesi için çalışacaklarını, bir buçuk ay sonra tekrar kontrole geleceklerini de ekledi.

Konuyla İlgili Basın Toplantısı Düzenlendi

Asiye’nin yüz ve işitmeyle ilgili bir sorununun kalmadığını, ilerleyen dönemlerde estetik amaçlı birkaç operasyonun gerçekleşeceğini kaydeden Prof. Dr. Özlenen Özkan şöyle konuştu:

“Asiye’yi güzel uğurladık. Bize el salladı, daha mutluydu. Yüz sinirleri için bir ameliyat daha yapıldı. Başarılı geçti. Birkaç ameliyat daha bizi bekliyor. İnsanların mutlu olduğunu görmek bizi çok tatmin ediyor. 1 yılın sonunda daha iyi bir Asiye ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Amacımız daha estetik bir saç ve yüz elde etmektir. İşitmeyle ilgili Kalıcı bir sıkıntısı yok. Duymada yeme ve içmede sorun yok. Yaraları da kapandı. Bundan sonraki süreç saçlı deri için olacak.”

Operasyon sürecinde Asiye ile birbirlerine çok alıştıklarını da anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, ailenin moral açısından daha iyi olduğunu söyledi. Ev ve yeni bir iş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, Asiye’nin el sallayarak mutlu şekilde taburcu olduğunu söyledi.

Haber: Güldeste Demirtaş