Akdeniz Üniversitesi’nde “Teknoloji Bağımlılığı” Konferansı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, teknoloji bağımlılığı konferansı düzenlendi. Konferansa Yeşilay Danışma Merkezi klinik psikoloğu Mahmut Yay konuk oldu. Üniversiteliler ile bir araya gelen Mahmut Yay teknoloji bağımlılığının insan sağlığı ve psikolojisi üzerindeki olumsuz etkilerini üniversitelilere anlattı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinlikte teknolojinin insanların fiziksel ve psikolojik sağlığına etkileri anlatıldı. Mahmut Yay, teknoloji bağımlılığının insanların üzerinde duruş bozukluğu, hareketsizlikten kaynaklanan kalp ritim bozukluğu, obezite gibi hastalıkları tetiklediğini söyledi. Öte yandan Yay, teknolojinin empati dokusunun körelmesine, problem çözmek için şiddetin kullanılmasına, dikkat eksikliğine ve tahammülün zayıflamasına da sebep olduğunu vurguladı.

Türkiye’de Teknoloji Bağımlılık Oranı Düşük

Bağımlılığın dünya çapında büyük kitleleri etkilediğini aktaran klinik psikolog Mahmut Yay “Ergenlik çağındaki çocukların ileride çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalacaklarını” belirtti. Türkiye’de teknoloji bağımlılığının oranının düşük olduğunu ve bunun sosyal, kültürel, ekonomik sebeplerden kaynaklandığını aktardı.

Haber: İsa Arı