Akdeniz Üniversitesine Büyükşehir Belediyesi’nin İşbirliğiyle Katlı Otopark Yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yerleşkesine yapılacak katlı otoparkın temeli atıldı. 1797 araç kapasiteli katlı otoparkın betonarme inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer mimari uygulama, mekanik ve elektrik grubu imalatları ise Akdeniz Üniversitesi tarafından tamamlanacak.

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle beraber Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yerleşkesine 1797 araç kapasiteli katlı otopark yapılacak. 13 bin 200 metrekare alan üzerine toplamda 4 katta 54 bin 430 metrekare alana yapılacak otoparkın betonarme inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer mimari uygulama, mekanik ve elektrik grubu imalatları Akdeniz Üniversitesi tarafından tamamlanacak.

Bugün gerçekleştirilen temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aydın Özer, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı ve Prof. Dr. Cengiz Toker ile akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rektör Özkan: “Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Sağlık Hizmetinde Öncü Konumda”

Otopark projesinin temel atma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektörlüğünün ilk gününden beri üniversitenin şehirle bütünleşmesine vurgu yaptı. Bu çerçevede birçok kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu ile ortak projeler hayata geçirdiklerini belirten Rektör Özkan, “Bu projeler arasında en önemlilerinden biri de hiç şüphesiz katlı otopark projemiz olacak. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e projeye verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin sunduğu sağlık hizmetiyle öncü konumda olduğunu ifade eden Rektör Özkan, “2021 yılında üniversite hastanemizde 1 milyon 161 bin kişiye sağlık hizmeti sunuldu, toplamda 52 bin ameliyat yapıldı. Her yıl bu sayıda yüzde 10’a yakın oranlarda da artış yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk elbette altyapı ihtiyaçlarına neden olurken, bunlardan en önemlisi de hasta ve hasta yakınları için otopark ihtiyacı olarak dikkat çekiyordu. Katlı otoparkımız bu anlamda çok önemli bir yatırım olacak. Bugün temeli atılarak yapımına başlanan otoparkın bir yıl içinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Hastanemizden hizmet alan hasta ve hasta yakınları otoparktan günlük 90 dakika ücretsiz faydalanabilecek.” diye konuştu.

“Üniversitemiz İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Akdeniz Üniversitesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz Üniversitesi için yapmaları gereken ne varsa gece gündüz demeden imza attıklarının altını çizdi.

Başkan Böcek, gerçekleşen temel atma töreninin bir vefa borcu olduğunu da ifade ederek, “Sayın rektörümüzle, yönetimiyle, rektör yardımcısı arkadaşlarıyla beraber Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bir otopark sorunu var dediler. Dedim ki derhal. Biz hayatımız boyunca Vefa’yı İstanbul’da bir semt adı olarak görmediğimizi söyledik ve bugün işte bu anlamlı ve önemli temel atma töreninde bir aradayız” diye konuştu.

Temel atma töreninin açılış konuşmaları ardından katlı otoparkın ilk temeli protokol tarafından atıldı.