Akdeniz’in En Büyük Kütüphanesi Cumhuriyet’in 100. Yılında Hizmete Girdi

Antalya Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin parçası olarak inşa edilen ve Akdeniz’in en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Antalya Kütüphanesi, Cumhuriyet’in 100. yılında kapılarını kitap severlere açtı.

Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını mazisi insanlık tarihi kadar eski olan milletimizin bütün şahsiyetlerini, büyüklerini hürmetle minnetle şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bir Milyon Kitap Kapasitesi Var

Bir milyon kitap kapasiteli, 2500 kişi kontenjanlı kütüphane koleksiyonunda güncel basılı kaynakların yanı sıra, elektronik veri tabanıyla da nadir eserlere erişim imkânı sağlayacak.

Kütüphane içerisinde ayrıca konferans salonu, sergi ve fuaye alanları da bulunuyor.

Haber: Sıla Karademiroğlu