Akil Haber Ajansı Eğitimlerine Devam Ediyor

TRT Haber Antalya muhabiri Ali Bayraklı, AKİL Haber Ajansı’nın düzenlediği söyleşiye katıldı. İletişim Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte deneyimli muhabir geleceğin muhabir adaylarına spor gazeteciliği ile ilgili eğitim verdi.

TRT haber muhabiri Ali Bayraklı İletişim Fakültesi öğrencilerine spor gazeteciliği ile alakalı eğitim verdi.  Düzenlenen etkinliğe yoğun katılım gösteren İletişim Fakültesi öğrencileri deneyimli muhabir Ali Bayraklı’dan  hem teorik hem de uygulamalı eğitimler aldı.

“Bu Meslekte Her Alana Hâkim Olmanız Gerekiyor”

Etkinlikte geleceğin muhabir adaylarına meslek hayatında karşıladığı tecrübeleri de aktaran Bayraklı, “Medya sektöründe bir alanda uzmanlaşmak yetmiyor. İyi bir muhabir aynı zamanda iyi bir fotoğrafçı da olmalı. Ayrıca yabancı dil, meslek hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Kısaca özetlemek gerekirse iyi bir gazeteci kendini her alanda geliştirebilmeli” dedi.

Deneyimli muhabir katılımcılara televizyon haberciliğiyle ilgili örnek metinleri paylaşırken diğer yandan da uygulamalı bir şekilde öğrencilere canlı yayın esnasında dikkat etmeleri gereken püf noktaları paylaştı.

Haber: Ömer Faruk Saday