AKİL Haber Ajansı Senfoni Konserinde Buluştu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağlı AKİL Haber Ajansı 15 Ekim günü Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın (ADSO) senfoni konserinde buluştu.

AKM Aspendos Salonu’nda 15 Ekim Cuma günü saat 20.30’da gerçekleşen senfoni konserine AKİL Haber Ajansı Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murad Karaduman, Akil Haber Ajansı Genel Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Livberber ve Akil Haber Ajansı Haber Sorumlusu Öğr. Görevlisi Ayşen Yalman ile birlikte Akil Haber Ajansı üyeleri de katıldı.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Şef Hakan Şensoy gecede F. Schubert’in 5. senfonisini yönetirken akademisyen piyanist Kandemir Basmacıoğlu piyanosuyla F. Lizst’in 1. piyano konçertosunu seslendirdi.

“Biz Çalmak İstiyoruz, Siz Dinlemek İstiyorsunuz”

Şensoy seyircilere dönerek, “On sekiz ayın sonunda öyle bir kavuşma var ki hem biz çalmak istiyoruz hem siz dinlemek istiyorsunuz. Bulmuşken çalalım sonra ne olacağı belli değil” dedi. F. Schubert’in senfonisinde son bölümün ikinci yarısını dinleyiciler için tekrar seslendiren orkestra ekibi ve Şef Hakan Şensoy dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonrası AKİL Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Antalya seyircisiyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Şef Hakan Şensoy, “Pandemi dönemindeki tam açılmayla beraber bütün devlet orkestraları konserlerine başladı. Devlet orkestraları olağan sezonlarını yeni açtılar ve bu hafta ikinci hafta. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın da ikinci haftasını yönettim. Yaptığımız şeyin destek görmesi beğenilmesi alkışlanması çok güzel bir şey. Bizim için en büyük ödül” dedi.

“Şefin Olduğu Podyum, Müziğin En Güzel Dinlendiği Yerdir”

Müzik sevdalısı olduğunu ve müzik dinlemeyi çok sevdiğini belirten Şensoy, “Şefin olduğu podyum müziğin en güzel dinlendiği yerdir. Yani benim o podyuma çıkmamdaki en önemli neden en beğendiğim müziği, aklımdan geçen hayalimde canlandırdığım müziği, en iyi yerden dinlemekti. O kariyerdeki dönemecin en önemli nedeni buydu” dedi.

Şef ve orkestra olarak en önemli görevlerinin besteci ne yazdıysa yazdığı gibi dinleyiciye ulaştırabilmek olduğunun altını çizen Şensoy, “Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ne mutlu ki bu akşam sizlere bunu hissettirebildiysek” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Neslihan Memiş ve Lütfiye Kaçar