Akil Haber Ajansı’nda Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleşti

Akil Haber Ajansı’nda dönemin ilk toplantısı yeni üyelerin de katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda Akil Haber Ajansı Genel Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman ve Genel Koordinatör Yardımcısı doktorant Erdem Duru atölyenin öğrencilere sağladığı kazanımları, çalışma sistemini ve işleyişi anlattı.

Atölye Tecrübesi Sizlere Her Yerde Olumlu Yansıyacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akil Haber Ajansı Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman, “Atölyeler derslerde öğrendiklerinizi uygulamaya dökmenizi sağlayan birimler. Bizlerle burada birlikte emek sarf eden öğrencilerimizi sahaya gönderdikten sonra onlar için gelen övgülerden göğsümüzü kabartıyor. Atölye tecrübesi sayesinde gittiğiniz her kurumda bir adım önde olacağınızdan emin olabilirsiniz. Tecrübeleriniz size her yerde olumlu yansıyacaktır. Verimli bir dönem olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yalman’dan sonra söz alan Genel Koordinatör Yardımcısı doktorant Erdem Duru ise, “Burada farklı bölümlerden çok sayıda öğrenci var. Bu durum hem atölyemiz hem de sizler için büyük bir kazanım. Buradaki etkileşime saha deneyimi eklemeniz sizler için birçok basın kurumunun kapısını açacaktır. Bu sebeple Akil Haber Ajansı’nın mesleki yeterlilik açısından önemli bir eşik olduğunu unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editörler Kazandığı Tecrübeleri Yeni Katılımcılarla Paylaştı

Toplantıda söz alan Kültür Sanat Editörü Neslihan Memiş “Mesleğe başlarken yaşıtlarınızdan bir adım önde olmanın tek yolu atölyeden geçiyor ve staj için gittiğimiz kurumlarda bizleri bir adım öne çıkartıyor” dedi.

Görüntülü Haber Editörü Emre Gürlemiş uygulama atölyelerinin mesleğe geçişteki önemli adımlardan biri olduğunu vurguladıktan sonra, “Atölyelerde kazanılan deneyimlerin meslekte çok faydası olacak. Derslerde öğrenilen teorik bilginin pratiğe dönüştürüldüğü bu atölyelere katılımınız mesleki gelişiminiz için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Haber: Taha Yasin Kaya