Antalya Büyükşehir Belediyesi 2050 Yılına Kadar Karbon Emisyon Oranını Sıfıra İndirmeyi Planlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi daha temiz bir çevre için karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 40 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise sıfır karbon olmasını hedefliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir enerjiye destek sağlamak için, MatchUp projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, iklim değişikliği ile mücadele etmek için Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı hazırlayan ilk Büyükşehir Belediyesi olan Antalya Belediyesi, karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 40, 2050 yılına kadar ise sıfır oranına indirmeyi planlıyor.

Sürdürülebilir Eylem Planı çerçevesinde Antalya’nın karbon emisyonları her yıl giderek belli kriterler çerçevesinde azaltılırken diğer yandan da belediye bünyesinde enerji yönetim birimi kurularak emisyonların denetimi yapılacak.

MatchUp projesiyle karbon nötr ile ülke çapında mücadele edilmesi ve dünya genelinde iklim değişikliği ile ilgili çalışmalara önemli bir katkı sağlanması hedeflenirken proje çerçevesinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İklim değişikliği ve uyumu konusunda ülkemizin örnek belediyelerinden biriyiz. İklim değişikliğinde direncimizi sağlayabilmek için sera gazı salınımlarının azaltılmalı, bu hedeflere ulaşabilmek için tüm vatandaşlarımızla belli bir uyum ve bilinç içinde gerçekleşebileceğini belirti. Antalya’nın dünya şehri olması için el ele verilmeli ve birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Haber: Mekin Coşkun, Kübra Kurt