Antalya Büyükşehir Belediyesi Elektriğini Güneş Enerjisinden Elde Edecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası ile Antalya Ulaşım A.Ş. tramvay atölyesi binalarının çatılarına, çatı tipi güneş enerji santralleri (GES) projesi kapsamında güneş panellerinin kurulumu tamamlandı. Türkiye’de kendi enerjisini üreten ve depolayan ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında toplamda 340 kW saat enerji üretimi ve 400 kW saat enerji depolaması yapabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin ulusal vizyonunu takip ederek, kalkınma politikalarıyla iklim değişikliği politikalarını entegre etmeyi sürdürüyor. Enerji verimliliğini yaygınlaştırarak temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttıran Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda gerçekleştirdiği ‘Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Sistemi’ kurulumu projesinde sona yaklaştı.

Proje doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Kepez Mahallesi’ndeki Antalya Ulaşım A.Ş. tramvay atölyesi binası çatısına güneş panellerinin montajı tamamlandı. Alt yapısı da hazır olan sistemde son olarak batarya gruplarının bağlantısı yapılarak güneş enerjisinden elektrik üretilmeye başlanılacak.

500 Ton Karbondioksit Salınımı Önlenecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla yerel yönetim olarak Avrupa’da öne çıkan şehirler arasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında yerleştirdiği panellerle toplamda 340 kW saat enerji üretimiyle birlikte 400 kW saat enerji depolaması gerçekleştirecek. Bu örnek projeyle Büyükşehir Belediyesi enerjisini üreten ve depolayan ilk belediye olurken ayrıca doğrudan 500 ton karbondioksit salınımı da önlenmiş olacak.

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen etkinliklere aktif bir biçimde katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, düşük karbon yoğunluğu ile vatandaşlarına yüksek yaşam kalitesi sunabilen şehirlerarasına girmeyi hedefliyor.

Haber: Ali Demir