Antalya Büyükşehir Belediyesi “Yeni Nesil Sinema Okulu” Projesini Hayata Geçirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı ve Hollanda Büyükelçiliğinin katkılarıyla düzenlenen “Yeni Nesil Sinema Okulu” projesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, kadın meclisi üyeleri, akademisyenler ve yurtdışından gelen misafirlerin katılımlarıyla gerçekleşti. Proje kapsamında söyleşilere ve eğitimlere katılacak olan öğrenciler, kendi öykülerini kısa film olarak çekecek. Çekilen filmler, bu yıl 59’uncusu düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sinema alanında kariyer yapmak isteyen kız öğrencilerini desteklemek amacıyla “Yeni Nesil Sinema Okulu” projesini hayata geçirdi.   8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadının gözüyle, sinemanın gücüyle” sloganıyla hayata geçirilen projenin açılışı Antalya Su Otel’de gerçekleştirildi.

Proje,  çevrimiçi ve uygulamalı eğitimler ile hem senaryonun hem de ekibin çekime hazır hale getirilmesi sağlarken öğrenciler, alanında uzman akademisyenlerden teorik bilgiler alacak. Aynı zamanda film sektöründe bilinen işlerde imzası olan eğitmenlerden de saha tecrübesi kazanacak olan öğrenciler, senaryo, film yapım, yönetmenlik – oyuncu yönetimi, görüntü yönetmenliği, ses, film müziği ve kurgu -post prodüksiyon gibi alanlarda uygulamalı eğitimler alacak.

Yeni Nesil Sinema Okulu projesinin jüri üyeliğini Bennu Yıldırımlar, Pelin Batu, Belçim Bilgin, Ayşe Erbulak Özgürdal, Sepin Sinanlıoğlu, Gözde Kural ve Şebnem Burcuoğlu üstlendi. Projenin ön değerlendirme kurulunda ise Bitlis, Mersin, Van ve Akdeniz üniversitelerinden akademisyenlerinden yer alacak. Sinema okulu katılımcılarına Beran Soysal, Tayfur Aydın, Anna Maria Aslanoğlu ve Öykü Karayel’de seminer verecek.

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye Karşı Bir Farkındalık Yaratmak İstedik”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Dokunduğu her şeyi güzelleştiren, varlığıyla hayata değer ve anlam katan tüm kadınlara sevgi ve saygılarımı gönderiyor, şiddetin ve ötekileştirmenin son bulduğu, kadınların özgürce yaşadığı bir dünya diliyorum” dedi. Yeni Nesil Sinema Okulu projesinde toplumsal cinsiyet eşitliğine, kadın haklarına ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye karşı bir farkındalık yaratmak istediklerini belirten Böcek, sinema alanında kariyer yapmak isteyen kız öğrencilerine film üretmeyi teşvik etmeye amaçladıklarını söyledi.

HABER: Ezgi Kuluğ