Antalya Gazeteciler Cemiyeti 40. Yaşını Kutladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 40. kuruluş yıl dönümünü bir otelde düzenlediği etkinlik ve iftar yemeğiyle kutladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Valisi’nin de katıldığı etkinlikte, Cemiyette 40 yılı doldurmuş meslek büyüklerine de plaket takdim edildi

Antalya Basını 40 Yaşında

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 40. kuruluş yıldönümü töreni ve iftar programı Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlendi. Törene çok sayıda gazetecinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı

Cemiyet Başkanından Gazetecilere “Kalemini Satma” Mesajı

Törenin açılış konuşmasını yapan AGC başkanı İdris Taş, gazeteci-yazar Sedat Simavi’nin sözünü hatırlattı, meslektaşlarına özgürce yazmaları gerektiğini söyleyerek, “Hala etkilendiğim ve meslek hayatımda bana rol model olan şu sözü söylemek istiyorum: Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et, mecbur kalırsam kır ama asla satma” açıklamasında bulundu.

Antalya Valisi Gazetecilere Seslendi

Antalyalı gazetecilerin doğruyu tereddüt etmeden kamuoyunun önüne getirdiğine işaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Gazeteciler doğrudan, iyiden yana olanlardır. Antalyalı gazeteciler bunun örneğini 40 yıldır çok güzel bir şekilde veriyor” diye konuştu.

Gazeteciler Kentin Sesi Oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 40. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada, Gazetecilik mesleğinin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyledi, basın mensuplarının özverili çalışmalarıyla toplumun bilgiye erişim hakkını güvence altına alarak, demokrasinin sağlıklı işlemesi için önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Tören sonunda, cemiyet üyeliğinde 40 yılı dolduran 19 meslek büyüğü gazeteciye plaket takdim edildi

Haber: Emre Gürlemiş