Antalya Gazeteciler Cemiyeti Akil Haber Ajansı’nı Ziyaret Etti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Akil Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Bir Avrupa Birliği projesi için Akdeniz Üniversitesi’ne gelen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Işık Tuncel, Mali Sayman Yalçın Teke, Genel Sekreter Yardımcısı Hayrettin Deniz, Akil Haber Ajansı’nı ziyaret etti.

Bu yıl ilk defa bir gazete çıkaracaklarını belirten Taş, “ En az 32 sayfalık bir AGC Yılbaşı Özel Gazetesi çıkaracağız. Genelde ekonomi, kültür, sanat, sağlık, spor konularına değineceğimiz bu gazetemize, kendi özel haberlerinizi Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne getirebilir ya da mail atabilirsiniz” dedi. Gazetede yer alan öğrenci haberlerine de telif ücreti ödeyeceklerini söyledi.

Telif bilincini oluşturmak ve korsan yayıncılığını engellemek adına çalışmalar yaptıklarına değinen İdris Taş, bu nitelikteki çalışmalara ağırlık vereceklerini vurguladı.

Meslekte yetişmiş insan gücünün çok kıymetli olduğunu ve bu konuda yapacakları projelere de değinen İdris Taş, “Sağlık, turizm, bilim, sanat, veri gazeteciliği üzerinde ihtisaslaşma konusunda güzel bir ‘Avrupa Birliği projesi Yapma Gereği’ gündem konulu bir toplantı yaptık. 2022’de başvuruyu yapacağız. Bununla birlikte Antalya Organize Sanayi Bölgesiyle bir projemiz var. 2-3 ayda bir kendini yetiştirmiş, meslekte uzmanlaşmış, ister kişisel gelişim üzerine isterse de meslektaşlarımız olsun Türkiye çapındaki gazeteci yani kurumsal iletişimle ilgili ilişim adı altında mutlaka bir kolda konuklarımız olacak. Bu çalışmayı yılbaşından önce başlatacağız” dedi.

Ziyaret, her iki kurumun da ortak çalışmalar yapma konusundaki görüşlerini belirtmesiyle sona erdi.

Haber: Sibel Demiralp

Fotoğraf: Eren Baykar