Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) “2022 Yılı Basın Ödülleri” törenle sahiplerine verildi. Jüri başkanlığını Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murad Karaduman’ın yaptığı değerlendirme ekiminde jüri, CNN Türk Program Direktörü Yasemin Tüzemen, Reuters Haber Ajansı Editörü Murad Sezer, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve Anadolu Ajansı Baş Muhabiri Yasin Tuncer yer aldı.

Gazeteciliğin Merkezinde İnsan Var

Gazeteciliğin merkezinde insanın bulunduğunu ve önemli bir meslek grubu olduğunu dile getiren AGC Başkanı İdris Taş konuşmasında, “Yerel gazeteler demokrasinin temel taşlarıdır. Yerel gazetelerimiz bizlerin huzurunu refahını ve gelişmişlik düzeyimizi gösteren etkenlerimizdir. Sizden ricam yaşadığımız şehirdeki an az bir gazeteye abone olalım bir radyo frekansını arabamıza ayarlayalım ve bir TV kanalını televizyonumuzda sıralayalım… Yerel gazetelerimize sahip çıkalım. Yaşadığımız dünyada iyi bir gelecek için kafa yoran, kalem oynatan, söz söyleyen herkes bizim için kıymetlidir, değerlidir” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Toplumun Nabzını Tutan Kişilerdir

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gazetecilerin toplumun nabzını tutan kişiler olduğunu belirtti. Ödül alan gazetecileri tebrik eden Böcek, gazeteciliğin sadece meslek olmadığını aynı zamanda da bir yaşam tarzı olduğunu vurguladı.

Başkan Özdemir Öldürülen Gazetecileri Andı

Törende konuşma yapan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir İsrail Filistin Savaşında hayatını kaybeden gazetecileri andı. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna dikkat çeken Özdemir, 80’in üzerinde arkadaşımız maalesef İsrail’in bombardımanına, ve saldırılarına maruz kaldı, maalesef birçoğu da hayatını kaybetti. Gerçekten görevi sadece toplumu, dünyayı bilgilendirmek olan gazetecilerin, arkadaşlarımızın katledilmesini şiddetle kınıyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Genç İletişimci Ödülü

2022 Yılın Genç İletişimci Ödülü’ne Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Şerif Ali Duman layık görüldü. Duman, “Konyaaltı Kapalı Pazar Yerinin 20 Yıllık Ayakkabı tamircisi ‘Sabri abi’” haberiyle ödül alırken şu ifadeleri kullandı: “Ödülü cumhuriyetimizin 100. Yılında aldığım için ayriyeten mutluyum. Bu ödül benim için çok özel. Böylesine harika bir dönemde aldığım için bu ödülün yeri bende hep ayrı kalacaktır. Gençlerimizi sektöre teşvik ve adapte etmeye çalışan ve böyle bir yüzyılda bu ödüle layık görüldüğüm için Sayın İdris Taş’a ve saygıdeğer jürilerimize teşekkür ediyorum.

Haber: Taha Yasin Kaya