Antalya Moda Haftasında Akdenizli Öğrencilerin Tasarımları Sergilendi

Antalya Fashion Week’te Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarladığı kıyafetler sergilendi. Akdenizli öğrencilere katılım ödülü verildi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Antalya Fashion Week’te Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarımları yer aldı. Hactan Bucke, Nilüfer Korkmaz, Pınar Kerimoğlu, Nurhan Çınar ve Serpil Dinç gibi isimlerin tasarımlarının da sergilendiği defilede öğrenciler moda haftası için altı tasarımdan oluşan bir koleksiyon hazırladı. Hazırladıkları koleksiyondan seçtikleri bir özel tasarım ile sergiye katılım sağladı. Gecede Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarımları “Geleceğin Tasarımcıları” adıyla davetlilere sunuldu.

“İnsan ve Kedi Arasındaki Duygusal Bağdan Esinlendik”

Tasarımını yaparken insan ve kedi arasındaki duygusal bağdan esinlendiğini belirten Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı üçüncü sınıf öğrencisi Hakan Kerem Yılmaz arkadaşlarının ve kendisinin tasarımlarının sergilenmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Hepimiz tasarımlarımızda siyah-beyaz duck kumaş kullandık. Yenilikçi bir çerçeveden bakarak kıyafetleri hazırladık. Bu ölçütle yaklaşık iki hafta içinde tasarım ve dikim işlemleri gerçekleşti. Böylelikle bu geceye tasarımlarımız yetişti” dedi.

Gece sonunda öğrencilere sergideki tasarımlarından ve katkılarından dolayı plaket ve katılım heykelciği verildi.

Haber: Hüseyin Üstünol