Antalya Teknolojinin de Merkezi Olacak

Antalya, Akdeniz Üniversitesi’nde Teknokent Ar-Ge 5 Binası ve TUSAŞ Milli Muharip Uçak Ar-Ge Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Milli Muharip Uçak Projesi Antalya’dan irtifa kazanacak” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nde, savunma sanayinin lider kurumlarından birisi olan TUSAŞ ile Türkiye’nin Ar-Ge sisteminde önemli bir yer edinen Antalya Teknokent’i arasında “Milli Muharip Uçak AR-GE ve Tasarım Merkezi Alan Tahsisi” işbirliğine imza atıldı. Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oda başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Teknokent Ar-Ge 5 Binası Ofisi ve TUSAŞ Milli Muharip Uçak Ar-Ge Ofisi’nin kurdele kesme açılışıyla başlayan tören, Antalya Teknokent ve TUSAŞ arasında gerçekleştirilen Milli Muharip Uçak Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Alan Tahsisi işbirliği imzası ile devam etti.

“Milli Muharip Uçak Projesi Antalya’dan İrtifa Kazanacak”

Açılış töreni kapsamında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya’yı tarımın, turizmin, güneşin yanı sıra teknolojinin de merkezlerinden birisi yapmak istediklerini söyledi. TUSAŞ’ın Antalya’yı bir merkez olarak kullanacağına dikkat çeken Varank, “Teknokentler performans endeksine göre Türkiye’nin en başarılı 8. Teknokenti. 162 firmaya ev sahipliği yapan teknokentimizde bugüne kadar 800 Ar-Ge projesi tamamlandı. 200’den fazla proje de yürütülmeye devam ediyor. Antalya Teknokent köklü geçmişi, konumu, güçlü Ar-Ge ekosistemi ile TUSAŞ’a da güç katacak. Milli Muharip Uçak Projesi inşallah Antalya’dan irtifa kazanacak.” dedi.

Bu projede çalışmak için birçok ülkeden mühendisin Türkiye’ye geleceğini dile getiren Bakan Varank, savunma sanayi sektöründe örnek olacak bu işbirliğinin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

 “Dışarıya Bağımlı Olmanın Sonuçlarını Hepimiz Gördük”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya’nın sağlık, turizm ve tarım merkezi olduğunu bundan sonraki hedeflerinde ise şehri yazılım merkezi haline de getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ar-Ge 5 merkezi ile Akdeniz Üniversitesinin bir ivme kazanacağına dikkat çeken Özkan, “Son günlerde özellikle savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördüğümüz günlerdeyiz. Önemli olan bunların tamamının tarafımızdan yapılıyor olması, dışarıya bağımlı olmamak. Dışarıya bağımlı olmanın sonuçlarını hep beraber gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sanayi Bakanımızın verdiği önem bizim için çok kıymetli. Bu projenin hepimize hayırlı olacağını düşünüyorum” dedi.

“400 Mühendis İstihdam Edilecek”

Antalya’nın bilim ve teknoloji açısından da bir merkeze dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyen TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “TUSAŞ olarak Antalya’yı yeni bir merkez olarak görüyoruz. Üniversitemizdeki genç mühendisleri ve öğrencilerimizi burada istihdam edeceğiz. Ayrıca yurtdışından da tecrübeli bilim insanları, mühendisleri buraya getiriyoruz. Öncelikle 80 kişi ile istihdama başlandı, binanın tamamlanmasıyla bu sayı 400 kişiye çıkacak. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İmza töreninin ardından Bakan Varank ve katılımcılar Antalya Teknokent Ar-Ge 5 Binası ve Tusaş Milli Muharip Uçak Ar-Ge Ofislerini gezdi. Burada çalışan öğrencilerle sohbet eden Bakan Varank, öğrencilerin projeleri hakkında bilgi alarak her zaman destek olacaklarını söyledi. Öğrenciler de hem okuyup hem de Antalya Teknokent’te sektöre hazırlanma imkânı bulmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Haber: Ali Demir- Ömer Faruk Saday

Fotoğraf: Enis Nazlı- Ulaş Nair

0

Misyon

Vizyon

İletişim

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
DUMLUPINAR BULVARI KONYAALTI / ANTALYA
Tel: 0 242 310 15 30
Tel: 0 242 310 15 31