Antalya Ticaret ve Sanayi Odası İletişim Fakültesi’ni Ağırladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi 2021 yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluştu. Etkinlikte Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Nezih Orhon, “Dijital Medyada Dezenformasyon Algısı” hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’yle beraber düzenlediği, 2021 yılı etkinlikleri kapsamındaki buluşma organizasyonunda bir araya geldi.

ATSO Kaleiçi Evi’nde gerçekleşen Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Nezih Orhon’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlik ilgiyle karşılandı. Katılan öğrencilere, “Dijital Medyada Dezenformasyon Algısı” konusunda bilgi veren Orhon, dezenformasyonun iletişimdeki önemine dikkat çekti.

Söyleşide Orhon, doğru bilgiye ulaşmanın önemini vurgularken en verimli Google arama tekniğinin de “Boolean arama” olduğunu söyleyerek, Boolean aramayı “Aramanızı sınırlandırmak, genişletmek veya tanımlamak için AND, OR, NOT ve NEAR sözcüklerini kullanarak sözcükleri ve sözcük öbeklerini birleştirmenize olanak tanır. Bu sayede arama motorlarının yönlendirdiği bilgiler bizi doğru sonuca ulaştırır” diyerek açıkladı. Bunun yanı sıra Orhon, “Kötü niyetli yönlendirmelerin ne hedefi ne aracı ne de bu platformlarının yararlananı olmalıyız” dedi.

Etkinlikte öğrenciler yanlış bilgilerin yayılmaması konusunda kendilerinin de sorumluluğu olduğunu belirterek bilgi kirliliğinden arındırılmış daha temiz bir gelecek için #gelecekiçiniletişim isimli etiket ile bu sorumluluğu sürdürecekleri sözünü verdi.

Haber: Bahar Dalkılıç