Antalya Turizm Fuarı 5. Kez Düzenlendi

Antalya Turizm Fuarı (ATF), “Move Your Tourism Move Your Country” sloganıyla beşinci kez düzenlendi. ATF’de Türk turizminin gelişimi, Antalya Turizm Fuarı’nın turizm sektörüne katkıları ve vizyonu vurgulandı.

Yoğun katılımın olduğu açılış programında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik, ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ve GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral söz aldı.

“Turizm Bir Memleket Meselesi”

ATF23’ün ev sahibi, GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral konuşmasında, Antalya Turizm Fuarı’nın gelişimine vurgu yaptı. Meral, “Antalya Turizm Fuarı sadece Türkiye’nin değil Akdeniz’in en verimli turizm fuarı. 2019 yılına kadar böyle bir şey yapılamamış. Neredeyse 40 yıllık turizm tarihinden bahsediyorum. Şimdi birlikte yapıyoruz ve fark yaratıyoruz. Yakın hedefimiz dünyayı Türk turizm profesyonelinin ayağına getirebilmek. İleri hedefimiz ise Türk turizmcisinin bu çözümcü yaklaşımını dünyanın farklı yerlerine de taşımak. Buralarda da Türk turizmi öncelikli çözümler üretmek, aynı zamanda dünya turizmiyle ilgili fikirler de üretebildiğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Çünkü bu bir memleket meselesi” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin’den Sürdürülebilir Faaliyet Ricası

ATF’nin başarılı geçmesini dileyerek sözlerine başlayan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “TÜRSAB başkanımız çok değerli bir şey söyledi, ‘Turizm bir zeytin dalıdır’ dedi. Turizmin ve ticaretin olduğu yerlerde önyargılar kırılır, barışın tohumları ekilir. Daha huzurlu bir dünya için turizm faaliyetleri çok değerlidir. Ben bu penceren de bu fuarın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu fuarın Antalya da olması da çok kıymetli. Antalya; şehir olarak çok güzel, turizm olarak, tarih, kültür, tarım, gastronomi şehri diyebiliriz. Sadece deniz değil bu şehirde her turizm faaliyeti yürütülebilir. Sizden ricam, sürdürülebilir bir faaliyet yürütelim. Sadece denizden, kumdan ibaret olan turizm bizi artık tatmin etmiyor. Antalya’nın dağları, ovaları var. Çok köklü bir Türkmen yörük kültürü var, bunları keşfedelim ve turizm faaliyetlerimizin içine monte edelim” dedi.

Ataoğlu: Alternatif Turizm Modellerinin Hepsine Sahip Olan Bir KKTC

Sözlerine “Nice 100 yıllara” diyerek başlayan KKTC Turizm, Kültür, Gençlik, ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ATF aracılıyla tekrar sizinle beraber olurken Cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlıyoruz. KKTC yıllardır maruz bırakıldığı, siyasi, ekonomik ve insani alanlardaki izolasyonlara rağmen dünyayla bütünleşti. Dünyanın 4 bir tarafından insanların tercihi haline gelmiş, her geçen gün daha güçlü bir ülke olduğunu belirtmek isterim. Yılın 300 gününü dilediğiniz şekilde geçirebildiğiniz bir KKTC’den bahsediyoruz 300 gün değil, 12 ayı da dilediğiniz şekilde geçirebilirsiniz. Yaşamak, dokunmakla, fark edeceğiniz eşsiz güzelliklere sahip olan bir KKTC’den bahsediyoruz.”

Akdeniz İletişim Öğrencileri Fuarı Yakından Takip Etti

Destinasyonlar, havayolları ve havalimanları, oteller ve tatil köyleri, tema parkları ve turistik yerler, tur operatörleri, kruvaziyer hatları, spalar, mekanlar, diğer toplantı tesisleri ve seyahat teknolojisi şirketleri dahil olmak üzere turizm endüstrisinin her sektöründen katılımcıları ağırlayan ATF’ye Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de yoğun katılım gösterdi.

Antalya Halkla İlişkiler Derneği’nin misafiri olarak fuara katılan öğrenciler hem kendileri için düzenlenen farklı panellere katılırken hem de sektör temsilcileri tanışma fırsatı yakaladı. Panellerde konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Of, Doç. Dr. Bahar Urhan, Doç. Dr. İsmail Ayşad Güdekli, Dr. Nurettin Mert Batu, Öğretim Görevlisi Ayşen Yalman, Öğretim Görevlisi Fatma Yiğit Açıkgöz, Öğretim Görevlisi Işık Tuncel, Antalya Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Güldal Siğinç gibi isimler yer aldı.

Panellerle ilgili değerlendirme yapan öğrenciler, “Bu değerli tavsiyelerle geçen buluşmalar bizlerin sektörün iç yüzünü görmemizi sağladı. Kariyer planlarımıza yönelik önemli bilgiler edindik. Geleceğin iletişimcileri olarak bu deneyimleri kariyerlerimizde değerlendirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Haber: Burak Asan