Antalya Ulaşım Esnafı Zor Günler Geçiriyor

Antalya’nın şehir içi ulaşımını sağlayan halk otobüsü şoförleri, benzine gelen son zamlarla birlikte durumlarının daha da zorlaştığını belirtiyor.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, AKİL Haber Ajansı’na ulaşım sektörünün son durumunu değerlendirdi. Arslan ulaşım esnafının gelirlerinin giderlerini karşılamadığını ve geçici tedbirlerin şart olduğunu vurguladı.

Son gelen 84 kuruş mazot zammıyla birlikte bir otobüsün aylık maliyetinin 81 bin TL’ye çıktığını belirten Arslan, zorlandıklarını belirtti.

Esnaf Maliyeti Cebinden Karşılıyor

Şoförlerin ulaşım maliyetlerini ve maaşlarını kendi ceplerinden karşıladıklarını söyleyen Arslan, “Cebimizden harcayarak Antalya halkına hizmet ediyoruz. Bu durum böyle devam ederse daha zor bir duruma düşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ekmek Teknemiz Evimizin Önünde Çürüyor

Gider ve gelirlerini karşılayamayan 160 civarında ulaşım esnafının araçlarını çalıştıramadığını belirten Arslan, “Ekmek teknelerimiz evlerimizin önünde çürüyor ne yazık ki. Bu da onların evlerine ekmek götürememesine ve sektörde esnafların azalmasına neden oluyor. Hizmetimizi sürdürmemiz ise giderek zorlaşıyor” dedi.

Arslan, ulaşım esnafının ayakta durabilmesi için geçici ama ek önemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

Ulaşıma Yüzde 28 Oranında Zam Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü sekretaryasının organizesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu’nda dün sabah saatlerinde düzenlenen toplantı sonucunda toplu ulaşımına yüzde 28 oranında zam yapıldı.

Yapılan zamla beraber, 5 lira 20 kuruş olan toplu taşıma ücreti 6 lira 70 kuruşa yükseldi. 4.50 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 5.70 TL, 2.65 TL olan öğrenci 3.40 TL olurken, aktarma ücreti ise 2 TL oldu. Kullan at bilet fiyatı ise 6 TL’den 7.50 TL’ye çıktı. Yeni tarifenin bugünden itibaren tüm ilçeler ile birlikte uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Haber: Can Aktaş