Antalya’da Feminist Gece Yürüyüşü Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Antalya’da Feminist Gece Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte atılan sloganlarla kadın cinayetlerine ve kadınların sosyal ve iş hayatında yaşadığı zorluklara dikkat çekildi.

Attalos Meydanından Karaalioğlu Parkı’na Feminist Gece Yürüyüşü

Antalya’daki kadın platformlarının düzenlediği ve binlerce kadının katıldığı Feminist Gece Yürüyüşü Attalos Meydanı’nda saat 18.00’de basın açıklamasıyla başladı. Açıklamanın ardından yapılan gece yürüyüşüyle 8 Mart kutlandı.

Yapılan açıklamada, kadınların her alanda var olması, eşit yaşam ve kadın özgürlüğünün olduğu bir dünya için durmadan mücadele edileceği belirtildi. Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddet karşısında birlik olunması gerektiği üzerinde durulan açıklamada hiçbir kadının tek başına yürümeyeceği mesajıyla birlikte kadınlar dayanışmayı büyütmeye davet edildi.

Kutlama Karaalioğlu Parkı’nda çekilen halaylarla son buldu.

Haber: Ezgi Kuluğ