Antalya’da “Köyüm Bisiklete Biniyor” Etkinliği Düzenlendi

Antalya Kent Konseyi Gençlik Spor Çalışma Grubu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 6. ‘Köyüm Bisiklete Biniyor’ gerçekleştirildi.

Antalya Kent Konseyi Gençlik Spor Çalışma Grubu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ‘Köyüm Bisiklete Biniyor’ etkinliğinde her yaştan bisikletçi pedal çevirdi.

11 kilometrelik etap Çakırlar Mahallesi’nde başlarken, etkinliğin ardından spor severler Gökçam İlköğretim Okulu bahçesindeki ikramların tadını çıkardı.

“Küçük Bir Grup Başlattı Festivale Dönüştü”

Etkinliğin ardından Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç, yıllar önce başlayan bu etkinliğin amacının bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu anlatmak olduğunu belirtti.             Tonguç, “Bu yıl etkinliğimizi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 10 köyümüzün muhtarı ile birlikte gerçekleştirdik. Köy muhtarlarımız projeyi bizden çok sahiplendiler ve küçük bir grubun başlattığı ‘Köyüm Bisiklete Biniyor’ projesi bir festivale dönüştü” ifadelerine ekledi.

Etkinlik sonunda katılım sağlayanlara çekilişle bisiklet ve bisiklet aparatları hediye edildi.

Haber: Adilcan Özdemir