Antalya’da Macar Piyanist Balâzs Havasi Rüzgârı

Dünyaca ünlü piyanist Balâzs Havasi 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivalinde dinleyicileriyle buluştu. Çalınan eserlerin hikayesini kendi anlatısıyla izleyicilerle paylaştı.

Macar piyanist Balâzs Havasi Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde dinleyicileriyle bir araya geldi. Bilinen parçalarıyla beraber yeni eserlerini de çalan Havasi, ilham aldığı hikayelerini anlatıp dinleyicilerin parçaları yakından tanımasını sağladı.

‘Parçalanmış Kristaller Kadar Güzel’

Parçalarını dinleyiciye sunmadan önce nasıl isimlendirdiğinden ve hikayelerinden söz eden Havasi, ‘Broken Glass’ adlı parçasının hikayesinden bahsetti. Birkaç ay önce elindeki kadehi yanlışlıkla düşürüp kırdığını, kadehin ilk parçalandığı anda ağzından birkaç kötü söz kaçırdığını ifade etti. Onlarca parçaya bölünmüş kristallerin ne kadar güzel olduğunu belirten piyanist Havasi, bu fark edişin “İstersek en zor ve kötü şeylerde bile güzelliği bulabiliriz” dedirttiğini dinleyicilerle paylaştı. Havasi, en son parçası ‘Prayer’ın ise hayatının en zor anlarında doğmuş olduğunu ifade etti.

Şarkılarımın İlk Hayranı Hayat Arkadaşım Oldu

Anlatısına genç bir kadından söz ederek devam eden Havasi, “İlk parçalarımı dinlettiğim bir kadın vardı, önce ilk hayranım oldu, sonrasında ise eşim ve iki kızımın annesi oldu” dedi. Büyükanne ve büyükbabasından da bahseden Havasi, ‘Homeland’ parçasını onlara ve memleketi Macaristan’a ithaf ettiğini söyledi.

‘Ben ve Ailem Antalya’yı Çok Seviyoruz’

Daha önce ailesiyle tatil için Antalya’da bulunduğundan bahseden Havasi, “İlk defa konser için buraya geldim, ben ve ailem burayı çok seviyoruz. Burada güzel anılarımız var” dedi. Müzik ve anlatılarla devam eden gece Antalya büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerem Kaya Turan’ın çiçek takdimi ile son buldu.

Haber- Fotoğraf: Elis Zehra Karabacak