Antalya’da Ultra Trail Maratonu Halk Koşusu Düzenlendi

Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen Ultra Trail Maratonu Halk Koşusu Antalya Akvaryum önünden başlayıp, Konyaaltı Belediye meydanında son buldu. 17 ülkeden 54 yarışmacının katılımıyla gerçekleşti. İki kategoride değerlendirilen yarışta 460 kişi mücadele etti.  Kadınlarda birinci Nuray Bulut olurken, erkeklerde ise Umut Çavuşoğlu kazanan isim oldu.

“Hem Ulusal Hem De Uluslararası 300’e Yakın Organizasyon Düzenliyoruz”

Düzenlenen koşu sonrasında AKİL Haber Ajansı’na konuşan Konyaaltı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Buğrahan Bozkurt, Antalya’nın spor kenti olduğunu belirterek “Hem ulusal hem de uluslarası, yılda 300’e yakın organizasyon düzenliyoruz. Bu tür aktivitelerin temel amacı vatandaşlarımızı spora özendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak” dedi.

Amatörler ve Profesyoneller Bir Arada

Yarışlara kent halkının yanı sıra profesyonel düzeyde koşucuların da katıldığını belirten Bozkurt, yarışmacıların önceden yapılan antrenmanlar ile olası bir sakatlanma durumunu önlediklerini dile getirerek “Bu tür organizasyonlarda hem ilimizin tanıtımını hem de uluslararası düzeyde katılımcıların spor yapmasını ve çeşitli aktiviteler ile bir araya gelmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: İsa Arı & Mekin coşkun