Antalya’da Yanan Ormanlar Dronla Tohumlandı

Antalya’nın yanan ormanları arazi tohumlama dronu ile  Muratpaşa Belediyesi, THK Antalya Şubesi ve Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği tarafından ortak gerçekleştirilen projede tohumlandı. Proje kapsamında, özel üretim İHA-1 sınıfı 8 kollu arazi tohumlama dronu ile 10 dakikada 10 dekar arazi tohumlandı.

Antalya’nın geçtiğimiz yaz yanan ormanları Muratpaşa Belediyesi ve proje ortağı THK Antalya Şubesi ve Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği tarafından gerçekleşen AR-GE çalışmasında 40 dekar alan tohumlandı. Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal ise arazi tohumlama dronun tüm Türkiye’de kullanıma uygun olduğunu belirtti.

10 Dakikada 10 Dekar Alan Tohumlandı

Muratpaşa Belediyesi, belediyenin robotik-kodlama ve dron eğitimlerinde kullanılmak üzere, Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Ömer Aydoğan’ın desteğiyle, sıfırdan İHA-1 olarak sınıflandırılan dron yapımına başladı. Emsallerinin onda biri maliyetine ürettikleri 8 kollu dronu, proje kapsamında kullanıma sundular.  15 kg yük taşıyabilmekle birlikte 10 km menzile sahip olan dron, takılan özel aparat sayesinde, tam şarj ve yük ile 38 dakika tohumlama çalışması yapabiliyor.

“Türkiye’mizde Yanan Orman Alanlarını Ekonomik Bir Şekilde Tohumlayabiliriz”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı açıklamada bu sistem ile ülkemizdeki yanan bütün ormanlara, hızlı ve ekonomik bir şekilde tohumlandırma çalışması yapılabileceğini ve ormanlarımızın eski canlılığına kavuşabileceğini söyledi.

Haber: Adilcan Özdemir