Antalyaspor UEFA Kulüp Lisansı Aldı

Süper Lig takımlarından Antalyaspor, UEFA kulüp lisansı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamada; “Sunulan dosyaların ve uzaman raporlarının incelenmesi sonucunda; lisans başvurusunda bulunan kulübün, TFF Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nda düzenlenen sportif altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterleri tam ve gerekli şekilde karşıladığı tespit edilerek; UEFA Kulüp Lisansı başvurusunda bulunan lisans adayı kulübün, TFF Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın 18. maddesi uyarınca UEFA Kulüp Lisansı talebinin kabülüne oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Ulusal Mücadeleler İçin Lisans Zorunluluğu Var

Kulüp lisansı, Avrupa futbol kalitesini en üst seviyede tutmayı amaçlayan UEFA tarafından başlatılmış bir projedir. Kulüpler ulusal mücadelelere katılabilmek için lisans almak zorunda. Bu doğrultuda, kırmızı beyazlılar UEFA’nın belirlediği kriterleri yerine getirerek UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazandı.

Haber: Yaşar Soylu