Atölyeler Arası Tanışma Toplantısı Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde atölyeler arası tanışma etkinliği düzenlendi. AKİL Haber Ajansı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya tüm atölyeler katıldı.

Toplantıya katılan, AKÜN TV, AKİL Haber Ajansı, AIFA, UNIFM, Atölye HİT, ve Reklam Atölyesi üyesi öğrenciler faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Reklamcılık öğrencisi Recep Hamarat’ın sunum yaptığı toplantıda, ilk olarak AKİL Haber Ajansı tanıtıldı. Haber ajansını diğer atölyelerden gelen misafirlere tanıtan editörler Neslihan Memiş, Güldeste Demirtaş ve Yaşar Soylu, “Haber konuları keşfediyor ya da gerçekleşen etkinlikleri haberleştiriyoruz. Derslerde öğrendiğimiz her şeyi burada uygulama fırsatı buluyoruz. Aslında burası bizim mutfağımız ve biz de bu mutfakta pişiyoruz. Bizde Akil Haber Ajansı olarak atölyemizde geleceğin habercilerini, gazetecilerini ve tabii ki iletişimcilerini yetiştiriyoruz. Aynı zamanda meslek arifesinde sektöre daha hazır ve donanımlı biçimde girmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

AKİL Haber Ajansı’ndan sonra söz alan AKÜN TV üyeleri de ürettikleri haberler ve yaptıkları çekimlerden bahsetti. Canlı yayın yaparak daha aktif ve özverili bir biçimde çalışmalar yaptıklarını söyleyen öğrenciler, kurgu, montaj, çekim öğrenmek isteyen tüm diğer atölyelerin üyelerini AKÜN TV’ye davet etti.

AIFA atölyesindeki öğrenciler ise sinemaya gönül vermiş üyelerin kısa- uzun metrajlı filmler, belgeseller, jenerikler hazırladığını ve yarışmalara gönderilen projelerden ödüller kazandıklarını belirttiler.

Akdeniz UNIFM üyeleri, işlerinin ses ile insanlara ulaşmak olduğunu ve bu yüzden daha çok zorlandıklarını belirtti. Radyoya ilgi duyanları atölyelerinde ağırlamak istediklerini söylediler.

Halkla ilişkiler ve tanıtım alanında faaliyet gösteren Atölye HİT’e üye öğrenciler ise “Halkla iletişim ve tanıtım hemen hemen her alanda insanlara yardımımız dokunuyor. Elimizden geldiğince bilgilerimizi ve deneyimlerimizi paylaşırız” dedi.

Atölyelerinin kuruluş hikayesiyle herkesi gülümseten Reklam Atölyesi öğrencileri, “Bu işe başladığımızda sıfırdık. Kendi emeklerimizle bir yerlere geldik. Gün geçtikçe kendimizi geliştirdik. Atölyemize katılan herkesin bir katkı sağlayacağına veya alacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca yakın zamanda A Awards Açıkhava Reklamcılık Yarışması  Junior kategorisinde 3.lük derecesi ödül alan  reklamcılık bölümü öğrencilerine Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Ebren tarafından teşekkür belgesi verildi. Dekan Prof. Dr. Ebren, küçük bir konuşma yaparak şöyle dedi: “Atölyeler arası devamlılığın sağlanmasını temenni ediyorum. Bu enerji çok güzel. Sizin başarılarınızla gurur duyuyoruz. Her zaman size destek vermeye hazırız.”

Haber: Azra Acar